©  Foto:

Finn Rasmussen, guide Skibelund Krat

Med Finn Rasmussen som guide i Skibelund Krat får I en vidende og engageret fortæller med undervisningserfaring som et indslag på jeres udflugt eller arrangement.

Mange år som gymnasielærer i dansk og engelsk, interésse for naturfag og holdninger til verden omkring os har lagt grunden til Finn’s fascination af opfinderen Poul la Cour fra Askov. En af de personer, hvis navn er med på en sten i kredsen omkring amfiscenen i Skibelund Krat. En af de mange ret upyntede sten, der blot gengiver et navn. Navne på personer, der spillede en rolle for den nationale kamp i Sønderjylland frem til 1920. Navne, der ikke er kendte i dag. Og som derfor kan få gavn af en levende fortæller. Finn kobler undervisningsverdenen, højskolernes betydning og dybt kendskab til opfinderens Poul la Cours liv og virke. Og hvilken rolle havde la Cour og hvad bidrog han til?

Skibelund Krat ligger midt i aksen mellem verdens første højskole i Rødding og Askov Højskole. Højskoler, der i dag begge lever i bedste velgående og fortsat bidrager til dannelse og uddannelse. Poul la Cour var underviser i naturfag på Askov Udvidede Højskole og samtidig en genial og fabelagtig opfinder, som virkede i det forskningsmiljø, der blev skabt omkring Askov Højskole. Poul la Cour var meget ydmyg som person, og ønskede at stille sine opfindelser til rådighed for folkets gavn, og havde en sjælden evne til at være både forsker og håndværker.

Finn Rasmussen er meget vidende om Poul la Cours liv og forskning og dermed rolle for udviklingen af den udvidede højskole på Askov Højskole havde på det danske samfund – dengang og nu. Finn kan også fortælle om demokratiudvikling – også den der er foregået uden for de demokratiske institutioner.

Finn Rasmussen har en nørrejysk tilgang til historien i Skibelund Krat. Hen er tilflytter til området og bor nabo til Krattet, og er medlem af Skibelundforeningens bestyrelse. 

Turforslag:
- Skibelund Krat med fokus på opfinder fra Askov, Poul la Cour,
- Skibelund Krat, højskolerne og grænsehistorie med strejf af demokratiudvikling
- revitaliseringen af Skibelund Krat 2020

Praktiske oplysninger:
Sprog: dansk
Betaling, tidspunkt, varighed og mødested etc. aftales direkte med guiden