VisitVejen

Genforeningsfejring, Folkefest i Skibelund Krat

For at fejre 100 års jubilæet for Genforeningen afholder Vejen Kommune stor folkefest i Skibelund Krat. På grund af corona-nedlukningen i foråret 2020, så blev fejringen udskudt til 2021. 

Skibelund Krat danner ramme om en stort anlagt folkefest med ”oplevelseszoner”:

Sangens Plads - her kan du opleve både store koncerter med kendte navne på den store scene og lokale upcoming bands og Musikskoleelever i teltet ved siden af.

Fortællerpladsen er stedet, hvor du kan opleve en ægte højskolestemning (Rødding Højskole er vært) med højskolesangbog, foredrag, fortællinger, debat og dukketeater.

Mødepladsen – her skydes folkefesten i gang med åbningstaler, festgudstjeneste, faneindmarch, opera, egnsteater og underholdning for børnene.

Den Historiske Plads danner ramme om udstillinger om den lokale historie i tiden omkring Genforeningen i 1920 foruden en lang række aktiviteter som rundvisninger, opgavejagt, kreativt værksted, levendegørelse og en symbolsk handling, der markerer åbningen af grænsen 15. juni 1920.

Opvisningspladsen ved Skibelund Efterskole byder på et væld af aktiviteter, hvor du kan bruge springhal, idrætshal, multibane og deltage i diverse aktiviteter og konkurrencer. Her oplever du også akustisk musik.

Madpladsen og Picnicpladsen – mad og drikke skal der til, og det kan du købe på Madpladsen og indtage på Picnicpladsen. 

I VisitVejen app'en kan du finde både oversigtskort over alle pladserne  og en oversigt over programpunkterne. Du kan også bruge app'en til at lave dit eget program. Materialet i appen bliver tilgængeligt, når vi kommer tættere på datoen.