Statue Baldersbæks grundlægger

Hede-SELSKABS-bænke-indvielse i Baldersbæk

Foto: Vejen Kommune
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Baldersbækvej 46

6682 Hovborg

Kontakt

E-mail:ilsedue@jubii.dk

Telefon:27 34 68 48

Oplev historien omkring Københavnerplantagerne ved Hovborg, når der indvies Hede-Selskabs-bænke den 27. september. Programmet for dagen omfatter Hubertusblæsere og nydelse af egen medbragt kaffekurv (sammen men hver for sig). Herefter fortæller Vibeke Højen om Hedeselskabet og venskabet med Holger Petersen, som etablerede Baldersbæk. Lars Ringborg fra Rebildcentret fortæller om Anders Bundgårds værker. Her efter er der guidet tur rundt i området, hvor der den Reumert-nominerede dramatiker Simone Isabel Nørgårds nye fortolkning af fortællingen om Baldersbæk, vil udføres af skuespillere, der vil stå rundt om i skoven. 

Arrangementet er gratis, men på grund af corona-smitterisiko skal billetter bestilles i forvejen her: https://billetto.dk/e/indvielse-af-hede-selskabs-baenkene-billetter-472838?fbclid=IwAR0u3YAbp3TTnqAR9pq1eB9kMr0YGqFQ58fX6HnJRqlZJBkHA6I8AFndKzg

I tilfælde af strid regn bliver arrangementet aflyst. 

 

Historien
Baldersbæk Plantage er den største af københavnerplantagerne i Hovborg-området. Omkring år 1900 anlagde velhavende københavnere sammen med Hedeselskabet en række plantager på den jyske hede. Motivet var dels at gøre en indsats for fædrelandet, skabe arbejdspladser og ændre kulturlandskabet – og så at skaffe sig selv en række herlighedsværdier. Baldersbæk blev anlagt af grosserer Holger Petersen, der investerede både penge og energi på tilplantningen af heden omkring Hovborg. I 1891 købte han en forfalden hedegård og 625 tønder land jord. Her anlagde han Baldersbæk Plantage og byggede Villa Baldersbæk, og i 1910 blev have- og naturanlægget anlagt.

 

Adresse

Baldersbækvej 46

6682 Hovborg

Åbningstider

27 Sep 20 / 27 Sep 20

søndag

14:00 - 17:00

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
Visit Vejen Turistinformation