VisitVejen

Kartoflens liv - fra knold til delikatesse

Oplev kartoflens forunderlige liv over en hel vækstsæson -  fra brun knold til klimavenlig madvare og delikatesse. Fra knoldene lægges i jorden, til de første grønne spirer står i lige rækker, til hele marken er hyldet i blomsterflor og til at de nydannede delikatesser tages op – og er klar til spisning, forarbejdning eller lægges på lager – til næste sæson.

Kartofler har gennem tiderne været en vigtig fødevare. Først fordi den var billig, nu fordi den er klimavenlig. Den lille brune knold har været dyrket i umindelige tider på Hovborg-kanten og har derfor sat sit præg på området. Vi får på 4 udvalgte dage en guidet tur til kartoffelforsøgsmarken i Hovborg på 4 forskellige tidspunkter i kartoflens liv. Siden de første kartofler kom til egnen har antallet af sorter, smagsvarianter etc. udviklet sig ganske betragteligt.

For de tre første gange er det muligt at bestille Hovborg Kros berømte Kartoffeltapas og nyde denne inden gåturen, mens det i oktober er muligt at afslutte markturen med en spisning på kroen.

Den annoncerede tur den 27.april for at se starten på kartoflens liv er grundet forsamlingloft aflyst. 

Mødested: Holmeåvej 2, 6682 Hovborg (gårdspladsen ved Hovborg Kro). Her kan der parkeres.

Turleder: Konsulent fra BJ-Agro, Hovborg. Der vil være person tilstede, som guider på turen fra kroen til forsøgsmarken og tilbage igen. Der er tale om et stræk på ca. 1.5 km ad fortove, markvej og skovsti.  

Medbring: tøj efter vejret.

Tilmelding: Af hensyn til kaffe og kage ved forsøgsmarken, så vil vi gerne have tilmelding på mail vejenkartoffelfestival@gmail.com. Ønsker du at spise på Hovborg Kro før eller efter turen, så skal du booke bord direkte hos kroen.

Kartoffelturene arrangeres af Vejen Kartoffelfestival i Hovborg som optakt til festivallen i 2021.