Koncert med AKELA - Rødding Højskole

AKELA er en strygekvartet, og har skabt en koncert, der er bygget op omkring Carl Nielsens 4. strygekvartet og en håndfuld af hans mest elskede højskolesange. Undervejs vil de fortælle historien om Carl Nielsen, synge hans sange sammen og begive os ind i den magiske verden, som han åbner for os, når vi tør lytte.

AKELA består af Kirsten Wilbrandt Kjær (bratsch), Oskar Reuben Friis-Hansen (cello), Clara Glasdam (violin) og Gustav Ranum (violin). Alle fire har  studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium siden 2018 og har i 2020 haft et meget intensivt forløb, der kulminerede i deltagelsen i P2 Kammermusikkonkurrence. Hver især er vi alle meget aktive i det danske musikliv og beskæftiger os med flere forskellige musikalske genrer. Sammen udforsker vi kvartetrepertoire fra forskellige tidsperioder og bestræber os på altid at tilgå musikken med en stor nysgerrighed, kreativitet og åbenhed.

Carl Nielsen, der er en af Danmarks største komponist, mestrede både det enkle og det storslåede. Med sine mange melodier til fællessange skrev han sig ind i hjertet på danskerne og er i dag repræsenteret i den nye højskolesangbog med intet mindre end 33 melodier. Men Carl Nielsen skrev ikke udelukkende sine melodier med henblik på fællessang, de var også et redskab til at få den store musik ud til folk. 

Koncerten er et af mange åbne arrangementer på Rødding Højskole. Det koster 75 kr. at deltage, det er så med kaffe - og der skal ikke købes billet på forhånd.