VisitVejen

Teater i Skibelund - De talende sten

De talende sten er et nyskrevet teaterstykke, der vækker historien i Skibelund Krat til live. Stykket er skrevet til mindeparken Skibelund Krat, og der derfor som et helt unikt et stedspecifikt teaterstykke. Hver enkelt af de 22 sten i Skibelund Krat har en fortælling, der knytter sig til grænseområdet og højskolebevægelsen. Det er de historier, der dramatiseres og levendegøres på en tankevækkende og humoristisk måde på friluftscenen i Skibelund Krat. Ditte Svane har forfattet stykket, der handler om tiden før og op til Genforeningen af de to danske landsdele.

To veninder, Karen og Louise, mødes i Skibelund Krat og fører os humoristisk og på næsten magisk vis igennem de mange kendte historier om Ludvig og Charlotte Schrøder, Poul La Cour, Heinrich Nutzhorn, Kong Frederik d. VIII og mange, mange flere. Instruktør Hans-Christian Leonhard står for iscenesættelsen. Han lægger stor vægt på at fortælle historien med tempo og humor, så ”vi lærer om de forgangene tider uden rynker i panden, men med et smil på læberne”.

Tre amatørteaterscener i Vejen Kommune er gået sammen om at lave en forestilling i anledning af Genforeningsjubilæet i 2020. Studio 73, Sløjdscenen og Jels Vikingespil opfører på amfiscenen i Skibelund Krat forestillingen Hvor går grænsen. Bemærk at forestillingerne gennemføres i september 2021. 

Der er entre på 160 kr. for voksne og 100 kr. for børn op til 18 år og studerne. .