VisitVejen

Travetur i Niels Hansen Jacobsens fodspor, Vejen

Kom med på en spændende travetur i Vejen bymidte, hvor vi sammen med museumsinspektør Teresa Nielsen går i Niels Hansen Jacobsens fodspor. Vi mødes - og turen starter ved - Troldespringsvandet foran Vejen Kunstmuseum. Her får vi en introduktion til Troldespringvandet og nybyggeriet ved kunstmuseet og dernæst Militarismen. På vej mod nord ad Nørregade hører vi om Sophus Ejler Jepsens blomsterkummer og gør undervejs holdt ved et særligt hus. På Vejen kirkegårde kigger vi ved familien Lauridsens gravplads med fortællinger om Nationalbankdirektøren, smugleren, polarfareren Peter Freuchen og Pippi Langstrømpe. Rejsen fortsætter rundt på kirkegården til mange interessante personer og særligt billedhugger Niels Hansen Jacobsens unikke gravsten. Efter turen er der kaffe og kage i Sognegården, mens Teresa Nielsen viser gamle billeder af Niels Hansen Jacobsen i arbejde med grav- og mindestenene.
Afslutning ca. 21.30. Husk behageligt fodtøj og påklædning efter vejret - klapstole kan lånes på museet, og de er vigtige til pauserne undervejs, mens der bliver fortalt.

Pris: 50 kr. incl kaffe og kage. 

Tilmelding: Sker ved overførsel af kr. 50,- via Mobile Pay til boks nr.: 5340ZY. Når man har betalt, er man tilmeldt. Har man ikke mulighed for at betale med Mobile Pay, kan man tilmelde sig til formand Kirsten Rasmussen på mail: kv.rasmussen@live.dk. Penge medbringes så på dagen til betaling. Der er plads til 40 deltagere. Først til mølle.