Gå til indhold
©  Foto:

Vejen Kartoffelfestival i Hovborg 2022

På Vejen Kartoffelfestival i Hovborg sætter vi kartoflen i fokus! Den kan nemlig meget end man lige skulle tro, og det vil vi gerne vise frem. Kartofler er meget mere end kogte kartofler til frikadeller, og faktisk bruges kartofler - retteligt kartoflens stivelse - i rigtig mange madvarer f. eks. ost og lakridskonfekt. Og så er den en meget klimavenlig fødevare.  I 2022 er det ambitionen at lave en endnu større festival med flere aktiviteter og supplere kartoflen med andre fødevarer. 

Programmet i 2021 så sådan her ud: 

Kl.10.30-11.00 - På Kartoffeltrekanten Vejen Garden åbner festivalen
Kl. 10.45 - På Kartoffeltrekanten ÅRETS kartoffeløl cykles ind på pladsen
Kl. 11.00 - På Kartoffeltrekanten Velkomsttale med borgmester Egon Fræhr
Kl. 11.15 - I Madteltet Årets Kartoffeløl lanceres
Kl. 11.30 - 12.00 - I Eventteltet Foredrag: Christian Rasmussen, Museumsinspektør Museum Sønderskov, Kartoflens historie
Kl. 12.00 - I Madteltet Vinder trækkes af "Kartoffelmenu" konkurrencen
Kl. 12.00 - I Madteltet Kartoffelelev konkurrence går i gang
Kl. 12.15 - 12.30 - I Madteltet Prisoverrækkelse - Brørup Landbrugsforening
Kl. 12.30 - 13.15 - I Eventteltet Foredrag med Anne Hjernøe
Kl. 13.30 - I Madteltet Smagsprøver - Årets Kartoffelelev kåres
Kl. 14.00 - På Kartoffeltrekanten Demo i kartoffeloptagning

 I løbet af dagen koger naturvejlederen kartofler over bål med friskplukkede urter fra Homle Å dalens frodige enge. 

 

I det store telt kan du møde udstillere, der præsenterer kartoflen og dens mange forskellige anvendelser. Her er kartofler med mange smage og i mange konsistenser. Få en snak med udstillerne og bliv klogere – også på kartoflens klimafordele - også mulighed for at købe lækre varer med hjem fra udstillerne.
PROGRAM
U D S T I L L E R E

I 2019 blev den første kartofelfestival gennermført og vi gentager arrangementet for 3. gang i 2022. Hovborg det oplagte sted, for her er der dyrket kartofler lige siden den lille gule knold kom til Danmark for første gang for ca. 400 år siden. 

På kartoffelfestivallen kan du se eksempler fra den maskinpark, der i dag håndterer de mange tons karfofler, der dyrkes i Danmark. Du kan lave kunst med kartofler, og børnene kan deltage i kartoffel-syvkamp og mange andre aktiviteter. Når vi nærmer os tidsmæssigt, kan vi sige mere om hvad festivallen 2022 kommer til at indeholde.