Gå til indhold
©  Foto:

Vejen Kartoffelfestival i Hovborg 2023

På Vejen Kartoffelfestival i Hovborg sætter vi kartoflen i fokus! Den kan nemlig meget end man lige skulle tro, og det vil vi gerne vise frem. Kartofler er meget mere end kogte kartofler til frikadeller, og faktisk bruges kartofler - retteligt kartoflens stivelse - i rigtig mange madvarer f. eks. ost og lakridskonfekt. Og så er den en meget klimavenlig fødevare til din middagstallerken. I 2023 er det ambitionen at lave en endnu større festival med flere aktiviteter og supplere kartoflen med andre fødevarer. 

Programmet for 2023 kommer senere. 

Om Vejen kartoffelfestival i Hovborg
I 2019 blev den første kartoffelfestival gennemført og vi gentager arrangementet for 4. gang i 2023. Hovborg det oplagte sted, for her er der dyrket kartofler lige siden den lille gule knold kom til Danmark for første gang for ca. 400 år siden. 

På kartoffelfestivalen kan du se eksempler fra den maskinpark, der i dag håndterer de mange tons kartofler, der dyrkes i Danmark. Du kan lave kunst med kartofler, og børnene kan deltage i kartoffel-syvkamp og mange andre aktiviteter.

Der er mulighed for at købe kartoffelmadder og kartoffeltapas fra Hovborg Kro, drikkevarer og kaffe og kager med kartofler i festivalens Madtelt. 

 

Del dine øjeblikke: