Oplevelser for børn

Turforslag

Legepladser

Så skal kroppen bruges! Rundt om i Vejen Kommune findes en række spændende legepladser. Nogle med særlige temaer som Pippi Langstrømpe eller trolde - andre med mere kendte redskaber. Har du lyst til at lege med vand, så kig her.

På tur med bedsteforældre

Find inspiration til dagsudflugt med fokus på gode oplevelser og nærvær. På denne side kan I finde oversigt over de mest spændende legepladser i området. Svømmehaller og andet badevand finder I her, og er I mere til en indendørsaktivitet, så er der de gode biografer.

Tæt på dyrene

Dyr til at se på. Dyr til at klappe. Og dyr til at blive klogere på.

For børn

Her er naturture, oplevelser med dyr og vand - lad dig blot inspirere.

Museer

Lad dig inspirere til fordybe i den unikke kulturhistorie med højskoler, grænseegn, Københavnerplantager og Kongå. Her er museumsoplevelserne meget forskellige og bliver drevet både af professionelle museumsfolk og frivillige "nørder":

Ud i naturen med familien

Naturlejrpladser

Prøv en overnatning i naturen - du får set alle stjernerne og vågner til naturens helt eget morgenorkester.

Bålpladser

Tag ud i naturen. Tænd et bål i trygge rammer, oplev roen og nærværret rundt om bålet. Oplev natten falde på. Og nyd stjernehimlen, når mørket sænker sig.

Badevand

Kom og plask - her kan du være sikker på en våd oplevelse hele året rundt. Er du til mere tørskoet leg, så tjek vores liste med super gode legepladser.

Tag på kanotur

Rundt omkring ved søer og åer i Vejen Kommune kan du leje kanoer, så du kan opleve naturen fra vandsiden. Prøv det - og få en rigtig god naturoplevelse. Kom tæt på naturen på en anden måde end til hverdag, lad fingrene glide gennem det kølige vand, mens du lytter til fuglene, nyd friheden.

Grejbanker

Brug for materialer og udstyr til at lære om naturen eller til at lave et anderledes arrangement? Måske kan nogle af de grejbanker, som er til rådighed, være en mulighed. På denne liste kan du finde steder, hvor du tage grejbanken med.

Cykelruter

Kom rundt i hjørnerne af Vejen Kommune og se det, som du ikke ellers ser. Vi har lavet en række cykelruter, så du både kan nyde landskabet, blive klogere på kulturhistorien og få dig rørt. Du kan også prøve kræfter med en moutainbikerute.

Gratis oplevelser

Gratis oplevelser for børn

Mangler du ideer til oplevelser for og med børn? Og vil du gerne finde nogle af de gratis glæder i området, så kig her: