Gå til indhold

Staycation i Vejen-området

Foto: VisitVejen

Hold ferie i Danmark, få frisk luft i lungerne og få dig rørt til cykel eller til fods - det er ferieanbefalinger fra vores virologer til sommerferien 2021. Vælger du at holde din sommerferie i Vejen-området, så har du gode muligheder for at holde afstand, så du kan være corona-tryg.

Teksten herunder har links til andre sider på visitvejen.dk – og du kan derfor bruge siden her som indgangsnølge til området og til planlægningen af din ferie:

Hvordan kommer du hertil?
Det letteste er nok at tage bilen – og tage cyklerne med bag på. Så kører I direkte til jeres overnatningssted. De fleste overnatningssteder er vant til, at gæster har cykler med, så når I booker, så aftaler I, hvor cykler kan stå sikkert og andet praktisk. I både Vejen og Rødding er der cykelhandlere, der kan yde service,  hvis der skulle ske noget med cyklerne. Jeres værter kender området ud og ind, og kan hjælpe jer til at finde gode cykelruter, der passer i distance og indhold.

Skal I her til med offentlig transport, så holder toget på både Vejen, Brørup og Holsted station. Skal du til Jels, eller til starten af Kongeåstien, så vil det være klogt at tage toget til Vamdrup.

Ved Vejen, Brørup og Holsted ligger der overnatningssteder inden for få km fra stationen. Skal du transporteres fra banegård til overnatningssted eller fra et sted og til eller fra en vandrerute, så er det muligt at benytte Sydtrafiks Flextour. Ja, vi har altså også taxaer, hvis det passer dig bedre. Der går også kollektiv bustrafik fra banegårdene og ud i området. 

Hvis du skulle komme flyvende i helikopter, så er er heliport ved Ribehøj. 

Ud fra en gennemsnitsbetragtning, så er der ca. 1 seng pr. kvadratkilometer

Hvor kan du sove?
Her er simpelthen frit valg på alle hylder - vi har HELE paletten. Fra klassiske danske kroer, børnevante hoteller, hjertelige bed and breakfastværter, der åbner deres hjem for dig og hyggelige hytter enten firkantede og runde. Boutiquehotel med særdeles personlig indretning, sommerhuse vandrehjem  og de familiehyggelige campingpladser – vi har det hele – bare ikke så mange af hver slags og ikke over det hele.  

Det er derfor, der er god plads her ved os. Uanset hvilket prisniveau og kvalitet du ønsker, så kan du finde et godt sted, og du booker direkte hos overnatningsstedet. Rigtig mange af overnatningsstederne er mindre – dvs. 2-6 værelser. Sådan ud fra en gennemsnitsbetragtning, så har vi ca. 1 seng pr. kvadratkilometer område. Og overnatningsstederne ligger i hele området – ikke klumpet sammen i en enkelt by. Alle stederne gør sig meget umage med at reducere smitterisiko.

Foto:Vejen Kommune

Hvem møder du?
Vi kan lige så godt indrømme det – vi er ikke landets største turistmagnet, og lige præcis derfor inviterer vi dig til at holde ferie i Vejen-området. Vi har ikke overfyldte strande, for vi har kystfjernt vand i massevis i stedet for. Det virker lige så godt på sjælen. Vi har ikke krydstogtskibe, for Kongeåen er ikke dyb nok – og vi må li’som heller ikke grave den ud. Vi har heller ikke store folkefyldte vandlande. Vi har nørder og entusiaster, der gerne vil dele deres passion med dig. Det er derfor, at de har lavet deres egne museer. Vi har kunst udenfor i fri luft – ja, altså bare ikke i rundkørsler, men langs stier, i byerne – og steder, som vil overraske dig.  Vi kilometervis af gåtursmuligheder. Vi har masser af skov – hvor du kan skovbade – svømme i stilhed, henfalde i grønne impulser, lade sjælen falde til ro oven på et hektisk forår. Du vil givetvis møde flere græssende køer end mennesker langs med f. eks. Kongeåstien.  Og så er der gode legepladser tæt på overnatningsstederne. 

Vi har samlet et par håndfulde steder, hvor vi selv synes der er en særlig ro. Det er jo lidt forskelligt, hvad vi hver især oplever, så lad dig inspirere her: Steder med ro. 

Der er større sandsynlighed for at møde en ko end mennesker langs med Kongeåen

skovvej

Foto:VisitVejen

Kan du få noget at spise?
Jeps – af enhver slags. Lige fra flerrettersmenuer på gourmetrestauranter med fokus på lokale fødevarer til a la carterestauranter til hyggelige cafeer og til fast food. Og så har mange af vores restauranter hen over corona-foråret øvet sig på at lave take away, og os, der bor her har prøvesmagt. Der er også gode oplevelser at hente. Er sommerferiens højdepunkt en god stor vaffel-is, så har vi landets måske eneste is-drivein med take away is. Med andre ord: du skal ikke stå i kø…… Ups – vi glemte næsten det faktum, at vaflen er hjemmebagt…..

 

Cykelture i skoven - Klelund ved Hovborg

Foto:Jakob Bramm, Hovborg

Hvad kan du opleve?
Ro. Grøn natur. Blanke søer. Flotte solnedgange. Stjerner i nattens mulm. Spændende kulturhistorie. Højskolernes vugge. Kunstmuseum i verdensklasse også så børn synes det er spændende. Genforening og grænseland. 27 kirker. Og vi kunne blive ved. I hele dette område er der masser af aktivitetsmuligheder. Gode golfbaner, Danmarks 3. største idrætsanlæg, lystfiskersøer og gode legepladser. Har du spillet skovfodboldgolf før?  Har du sejlet i kano? Har du mærket afstanden mellem planeterne……. Det har du muligheden for her.

Afmærkede vandrestier – vores del af langstrakte Hærvejen, Kongeåstien langs med den gamle grænse frem til 1920, 7 Spor i Landskabet og 2 Hjertestier er gode forslag til gåture - se dem alle her. De er alle afmærkede. Vi har i VisitVejen appen et yderligere arsenal af selvguidede ture, både til cykelben og gånben.

Alle digitale selvguidede ture, er ruter, der ligger i appen, og mobilens gps fortæller dig, om du følger ruten. Ruten er således ikke afmærket i naturen. Undervejs giver infopoints i appen dig gode historier og fortællinger om det, du kommer forbi. Til små udflugter kan du også lade dig inspirere af vores PicnicPletter; små steder med natur, måske en udsigt, en historie og en bænk. 

Inden for en halv times kørsel kan du komme til byer som Ribe, Kolding og Billund.

 

Vi ser frem til, at du kommer og besøger os. Vi tilbyder dig en corona tryg ferie med afstand og nærvær. Med langt mellem mindre overnatningssteder, masser af frisk luft, cykel- eller vandreture, naturoplevelser – og ro og fred til at lade batterierne op sammen med familien.

En lang række af overnatningssteder og attraktioner har lagt sig ekstraordiært i selen for, at du kan få en tryg ferie. 

Find mere info:

På arbejdsdage kan du besøge den bemandede turistinformation, som ligger i Rødding. Se mere om åbningstider, muligheder og inspirationer. 

Her finder du byerne i Vejen-området

Her ligger byerne

Foto:SusDesign

Del dine øjeblikke: