Fra de første mennesker til nutiden - historiske seværdigheder i Vejen-området

Mød Danmarkshistorien

Mød Danmarkshistorien i øjenhøjde og en tidsrejse gennem mange tusind år. Et af de allerførste spor af mennesker i Danmark ligger findes ved Jels, der er både lange og runde stendysser, skibssætninger fra broncealderen og så er der jo både Hærvejen og Kongeåen, der på hver sin måde og på hver sin tid trak deres spor gennem området. Spor, som vi stadig kan se. De ligger bare og venter på dig. 

Shoppeklar?

Shop tøj og ting til hele familien og oplev butikker med sortimentet, som du ellers ikke finder. Eller tag på Brørup Marked og oplev den gode kræmmerstemning. 

Jubi - det regner!!

Her er en stirbe ideer til oplevelser på en regnvejrsdag

Hærvejsspots

Historiske steder langs Hærvejen i Vejen Kommune

Hvis sten ku´ tale...

Hvis stenene i Skibelund Krat kunne tale, så ville du kunne høre en perlerække af engagerede beretninger om holdninger og handlinger for at få Sønderjylland tilbage til Danmark efter 1864.  Det var en folkesag af rang, som satte sit præg på vores historie. "En samling gamle, glemte gutter" var etiketten, som et tv-program engang satte på Skibelund Krat. Men går du en tur rundt i krattet, og bruger qr-koderne til at få hver stens baghistorie, så vil du opleve et stykke meget levende Danmarkshistorie. 

Kultur, guidede ture og gode oplevelser

Det sker

Oversigt over begivenheder og særlige arrangementer udbudt i området.

Arrangementer i Vejen Kommune - Kultunaut

Oplevelser fra Kultunaut

Kulturelle begivenheder i Vejen Kommune - direkte fra Kultunaut til dig. 

VisitVejen Facebook

Ferie i nærheden af Vejen, Jels, Hovborg, Brørup, Rødding eller Holsted

Området syd for Billund, øst for Ribe og vest for Kolding byder på både lækre overnatningssteder og flere børneoplevelser med dyr og vikinger. Besøg også Vejen Kunstmuseum, Hærvejen og den helt nye Kongeåsti.

Find inspiration her på visitvejen.dk, og lad dig overraske af mulighederne for naturoplevelser, lystfiskeri, museumsbesøg, spændende shopping og kulturhistorie i det gamle grænseland og ikke at forglemme: kystfjernt badevand ved Jels Søbad og gastronomiske højdepunkter.