Ferie i nærheden af Vejen, Jels, Hovborg, Brørup, Rødding eller Holsted

Området syd for Billund, øst for Ribe og vest for Kolding byder på både lækre overnatningssteder og flere børneoplevelser med dyr, stjerner og vikinger. Besøg også Vejen Kunstmuseum, Hærvejen og den helt nye Kongeåsti.

Find inspiration her på visitvejen.dk, og lad dig overraske af mulighederne for naturoplevelser, lystfiskeri, museumsbesøg, spændende shopping og kulturhistorie i det gamle grænseland og ikke at forglemme: kystfjernt badevand ved Jels Søbad og gastronomiske højdepunkter. 

Shop tøj og ting til hele familien og oplev butikker med sortimentet, som du ellers ikke finder. Eller tag på Brørup Marked og oplev den gode kræmmerstemning. 

Er du vild med vand - så er her noget at hoppe i: 

Kaffetørstig eller sulten? Prøv en af områdets caféer og nyd samtidig udsigten eller den hyggelige indretning. 

Hvis stenene i Skibelund Krat kunne tale, så ville du kunne høre en perlerække af engagerede beretninger om holdninger og handlinger for at få Sønderjylland tilbage til Danmark efter 1864.  Det var en folkesag af rang, som satte sit præg på vores historie. "En samling gamle, glemte gutter" var etiketten, som et tv-program engang satte på Skibelund Krat. Men går du en tur rundt i krattet, og bruger qr-koderne til at få hver stens baghistorie, så vil du opleve et stykke meget levende Danmarkshistorie. 

Her er en stirbe ideer til oplevelser på en regnvejrsdag

Historiske steder langs Hærvejen i Vejen Kommune

Spil golf med den lille drilske bold - eller vælg den kendte fodbold

Gode steder til at spise sin madpakke, nyde sin madkurv og kaffekurv. Alle med en god udsigt, tæt på naturen og med et stænk af historie.

Mød Danmarkshistorien i øjenhøjde og en tidsrejse gennem mange tusind år. Et af de allerførste spor af mennesker i Danmark ligger findes ved Jels, der er både lange og runde stendysser, skibssætninger fra broncealderen og så er der jo både Hærvejen og Kongeåen, der på hver sin måde og på hver sin tid trak deres spor gennem området. Spor, som vi stadig kan se. De ligger bare og venter på dig. 

Kongeåen løber igennem Vejen Kommune, og på begge sider af åen kan du opleve de spor, som Kongeåen satte som landegrænse fra 1864 til 1920. 

Oversigt over begivenheder og særlige arrangementer udbudt af turistvirksomhederne i området.

Oplevelser fra Kultunaut

Kulturelle begivenheder i Vejen Kommune - direkte fra Kultunaut til dig. 

Oversigt over overnatning, spisesteder, attraktioner og oplevelser i og omkring Hovborg

Overblik over oplevelser, overnatning og spisesteder i Jels. 

VisitVejen Facebook