Skibelund Krat

Skibelund Krat er i dag en monumentpark. Stedet blev i 1865 efter tabet af Sønderjylland anlagt som national møde- og festplads, som i dag er omgivet af mindesmærker for danske personligheder bl.a. Ludvig Schrøder, Poul la Cour og H.D. Kloppenborg-Skrumsager. Opstillingen af mindesten blev hurtigt fulgt op af flere, og i dag findes i alt 22 mindesten i Skibelund Krat. De mest populære kunstværker i Skibelund er Modersmålet og Magnusstenen. Skibelund Krat er et af de steder, der skal opleves i forbindelse med fejringen af Genforeningsjubilæet i 2020. 

I dag erindrer Skibelund Krat om den årelange indsats for at få Sønderjylland tilbage som en del af det danske rige. 

Monumentparken ligger i et gammelt egekrat på den stejle ådalsskrænt ned mod Kongeåen. Krattet har partier med store bøge. På alle monumenterne er der er lille qr-kode, således at du når du står foran stenen via din smartphone kan få mere at vide om den konkrete sten og personens bedrifter og betydning for at få Sønderjylland dansk.

Vil du vide mere de personer, som står på stenene kan du bruge VisitVejen Appen som digital guide. Hent den på AppStore eller GooglePlay. Den er gratis. Du skal under Oplevelser, og dernæst under Digitale guider, og her finder du små fortællinger til hver af stenen. På Hotel Skibelund Krat lige ved siden af krattet kan der fås brochurer, der beskriver stenene, ligesom der er en informationstavle ved den nordlige indgang til området.

Skibelund Krat ejes og passes af frivillige kræfter i Skibelundforeningen.

Afstande
Hærvejens vandrerute 0 km
Hærvejens cykelrute 0 km

Del denne side

Opdateret af:

Visit Vejen Turistinformation turisme@udviklingvejen.dk
 

Kontakt

Adresse

Skibelund Krat 4
6600 Vejen

Fakta

 • Faciliteter

  • Restaurant/Cafe
  • Servicehund tilladt
  • Parkeringsplads for busser
  • Hund er tilladt
 • Type

  • Skulpturpark

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.1105402710673
Latitude : 55.447968837334