Gå til indhold

Natur, historie og kultur

Gå ud efter dit gode humør og bliv klogere - oplev historien i naturen.
Kyst til kyst - trampesti
VisitVejen Turistinformation

Inspirationer til vinterture

Selv om vinteren stadig kan bide lidt, så er der masser af oplevelsesmuligheder i naturen. Du kan forene en tur i fri luft med viden om områdets unikke kulturhistorie. Besøg københavnerplantagerne ved Hovborg - enten Baldersbæk eller Hovborg Plantage. Gå en tur i den store Stursbøl plantage eller prøv en af de mange afmærkede ture på Kløverstier, Hjertestier eller Spor i Landskabet. Prøv en delstrækning af Kongeåstien eller Kyst til kyststien. Eller put lydfortællingerne til Skibelund Krat i ørene mens du går. 

Tag VisitVejen appen med i lommen, når du går. Så kan du blive klogere undervejs. 

Find et sted at spise

I Sønderskovs kælder ligger Restaurant Herregårdskælderen
Restaurant Herregårdskælderen

Gode spisesteder for enhver smag

Her finder du hele paletten af spisesteder. Fra det kreative køkken hos gourmetkokkene, over de klassiske kroers køkkener og til caféer med burger på menuen og konditorier med alt til den søde tand. Nogle af stederne kan du opleve lokalt producerede råvarer

Find, det som smager dig via disse links: 

Alle de andre oplevelser

Vælg selv blandt allehånde oplevelser

Uanset om du er til stor kunst i hårde sten eller små bløde dyr i naturen, så kan vi byde på allehånde oplevelser i Vejen og omegn. Her er noget for alle aldre, nørdede interesser, hyggedyr og kunstkendere. Kom og oplev det sammen. 

Større begivenheder og events

Her er overblikket over væsentlige arrangementer og events i Vejen Kommune. Her er noget for enhver: guidede naturture, teater, musik, stand up, foredrag, koncerter etc. 

Find et sted at sove

De bedste rammer for din nattesøvn

Også når du er på ferie eller forretningsrejse skal du sove godt. Her kan du finde alle typer overnatning. Til enhver pengepung. Til enhver årstid. 

Nedslag i Danmarkshistorien - ta' ud og oplev

Vikingeskibet i Jels Nedersø
Jels Vikingespil

Ta på tur i historien

Med historien som inspirationskilde til din tur? Så brug denne oversigt med nedslag i forskellige perioder til at finde inspiration til din tur. Du finder spor fra stort set alle historiske perioder - hvilket i sig selv er et stærkt budskab om, at her har der været i gang i noget længe. 

Find mere inspiration her

Velkommen til Vejen, Brørup, Holsted, Rødding, Hovborg og Jels - og alt ind imellem

Lige midt i Sydjylland. Sådan lidt syd for Billund, øst for Ribe og vest for Kolding. Lige her i Vejen-området finder du både overraskende kulturhistorie, lækre overnatningssteder og flere børneoplevelser med dyr og vikinger. Besøg Vejen Kunstmuseum, smut en tur på Hærvejen eller gå en tur på Kongeåstien. Snyd ikke dig selv for at møde engagerede værter på de hyggelige mindre overnatningssteder eller nørder, der gerne vil dele deres fritidsinteresse og oplevelser med dig.

Find inspiration her på visitvejen.dk, og lad dig overraske af mulighederne for naturoplevelser, lystfiskeri, museumsbesøg, spændende shopping og kulturhistorie i det gamle grænseland. Det var HER det skete - det var her grænsen gik, det var her man levede i 56 år med ønsket om at høre til Danmark.

Og fordi vi ligger inde i landet, så har vi kystfjernt badevand ved Jels Søbad.   Måske kan du finde inspiration ved at se hvordan nogle af vores gæster har oplevet området. 

 

Her finder du byerne

Her ligger byerne

Foto:SusDesign

Mere viden henter du her:

Del dine øjeblikke: