Nedslag i Danmarks historien 1864-1920

Det var i 1864, at vi fik bank på Dybbøl og at Danmark dermed mistede store dele af landet, havne og mennesker. I perioden var Kongeåen rigsgrænse mellem Danmark og Tyskland. Da Kongeåen løber gennem Vejen Kommune er der således en del steder, hvor man kan se spor i dag. 

Syd for Kongeåen kan du se eksempler på tysk arkitektur - pudsigt nok ikke ret meget, for man havde efter Genforeningen travlt med at fjerne sporene. Nord for Kongeåen finder du mødestedet Skibelund Krat, som spillede en centralrolle i kampen om at få en folkeafstemning om det nationale tilhørsforhold. På begge sider af åen vrimler det med mindesten for Genforeningen. Det er den begivenhed i Danmarks historien, som der er rejst flest mindesten over.

Tag på strefjtog i en vigtig egn og historisk periode - og fornem, hvordan mennesker involverede sig og arbejdede for en vigtig sag. Var deres kamp ikke lykkedes, så kunne du i dag nøjes med at køre til Skodborg for at grænsehandle. 

Liste
Kort

Her kan du finde flere informationer

Tjek også VisitVejens Facebook side
Hvor finder jeg VisitVejens Turistinformation?

På arbejdsdage kan du besøge den bemandede turistinformation - se mere her, hvor du finder adresse, aktuelle åbningstider og hvad vi kan hjælpe dig med. 

Se digital udgave af den trykte VisitVejen guide 2020
Her ligger byerne