VisitVejen

Nedslag i Danmarks historien 1864-1920

Det var i 1864, at vi fik bank på Dybbøl og at Danmark dermed mistede store dele af landet, havne og mennesker. I perioden var Kongeåen rigsgrænse mellem Danmark og Tyskland. Da Kongeåen løber gennem Vejen Kommune er der således en del steder, hvor man kan se spor i dag. 

Syd for Kongeåen kan du se eksempler på tysk arkitektur - pudsigt nok ikke ret meget, for man havde efter Genforeningen travlt med at fjerne sporene. Nord for Kongeåen finder du mødestedet Skibelund Krat, som spillede en centralrolle i kampen om at få en folkeafstemning om det nationale tilhørsforhold. På begge sider af åen vrimler det med mindesten for Genforeningen. Det er den begivenhed i Danmarks historien, som der er rejst flest mindesten over.

Tag på strefjtog i en vigtig egn og historisk periode - og fornem, hvordan mennesker involverede sig og arbejdede for en vigtig sag. Var deres kamp ikke lykkedes, så kunne du i dag nøjes med at køre til Skodborg for at grænsehandle. 

Liste
Kort

Her kan du finde flere informationer

På arbejdsdage kan du besøge den bemandede turistinformation - se mere her, hvor du finder adresse, aktuelle åbningstider og hvad vi kan hjælpe dig med. 

Her ligger byerne