VisitVejen

Genforeningssten

Og i området omkring Kongeåen, der jo var landegrænse frem ti 1920, er der rigtig mange genforeningssten. De vidner om den store folkelige opbakning til at høre til Danmark. Kig dem her, find dem og nyd historierne. Se mere fra perioden 1864-1920 i den nordlige del af Sønderjylland.

Toppen af Sønderjylland - klods op ad Kongeåen - rummer stadig mange mindelser fra den tyske tid. Du kan se en oversigt her. En tankevækkende historie findes i Foldingbro - her var nemlig to af alting - en tysk kro og en dansk kro osv. Du kan finde en selvguidet tur i Foldingbro og opleve den historie. 

Liste
Kort

Glæden over Genforeningen i 1920 er synlig endnu i dag i form af 580 genforeningssten, der er blevet rejst over hele landet. Naturligt nok står mange af dem, ca. 20 procent, i det nuværende Sønderjylland. Genforeningen er den historiske begivenhed i Danmark, som der er rejst flest mindesten over.

Find mere information her:

På arbejdsdage kan du besøge den bemandede turistinformation - se mere her, hvor du finder adresse, aktuelle åbningstider og hvad vi kan hjælpe dig med.