Mød kunsten i øjenhøjde

Foto:© Anders Bundgaard, Foto VisitVejen &© Niels Hansen Jacobsen, foto VisitVejen
Du finder den både indendørs og udendørs.

Kunstoplevelser

Find inspiration til din næste tur med fokus på kunst. Om du skal på Vejen Kunstmuseum eller gerne vil finde kunsten i ude i landskabet. 
Kunstoplevelser er gode for både børn og voksne, for når vi ser kunst sammen, så åbner vi for de gode samtaler. Så tag ud, og lad din fantasi få ny inspiration. 

Prøv en langsom kunstoplevelse

Når du skal opleve kunst, så prøv at flytte fokus fra foto og kunstneren og til dig selv. Giv dig mulighed for at sanse et kunstværk og dets budskab fra kunstneren – og få en helt anden oplevelse. Du skal inden du går ind i udstillingen give dig selv et øjeblik, hvor du er stille, indelukket – også selv om du er på museumsbesøg med andre. Måske skal du lukke øjnene – for du skal ”tømme hovedet” for hverdagens tanker og social small talk. Gå derefter ind i udstillingen og gå hen til det værk, der umiddelbart fanger din opmærksomhed. Kig på værket i flere minutter. Forestil dig, at du skal beskrive det i detajler for en, som ikke ser det. Mærk hvad du føler og bemærk hvilke tanker, som du får om værket. Kommer hverdagens tankemylder ind over dig, så ignorér dem og sæt dit fokus på kunstværket igen. Lad værket – og kunstnerens tanke – tale til dig. Giv det tid. Lad din hjerne håndtere de nye indtryk.

Find mere inspiration til din tur her