VisitVejen

Hærvejen

Oldtidens store vej, Hærvejen, er i dag en anden måde at rejse på, I dag på Apostlenes Heste eller jernhest. Her kan du se oplevelserne på nutidens Hærvej på strækket i Vejen Kommune fra Bække over Vejen til Jels. Stederne her er listet fra nord mod syd. Oversigt med overnatning findes her

Liste
Kort

FAQ

På arbejdsdage kan du besøge den bemandede turistinformation - se mere her, hvor du finder adresse, aktuelle åbningstider og hvad vi kan hjælpe dig med. 

Hvor finder du byerne

Her ligger byerne

Vandring er lidt som livet. Det kræver kun, at du sætter den ene fod foran den anden ... igen og igen. Og hvis du giver dig selv muligheden for at være til stede gennem hele vandringen, vil du være vidne til skønhed hvert skridt på vejen, ikke kun ved endemålet.

Hærvejs-fortællingen
For flere tusind år siden, før bilerne fyldte vejene, og før jernbanen forbandt de største byer, gik Jyllands hovedvej langs vandskellet op gennem landet. Her vandrede folk fra alle samfundslag – pilgrimme, røvere, adelsfolk, tiggere, håndværkere, studedrivere med deres okser, handlende med deres kærer og konger med deres hære.

Hærvejen blev aldrig anlagt. Den opstod. Hvor man gik, og hvor man kunne komme frem afhængig af årstiden. Som et netværk af ydmyge grus- og hulveje fra by til by er Hærvejen vokset sammen med landskabet. Fra det nordligste Jylland til den tyske grænse og videre ud i verden slynger hjulsporene sig igennem den ofte uspolerede og barske natur.

På og omkring Hærvejen blev livet levet, og derfor løber Hærvejen tværs gennem Danmarkshistorien og forbi mange af vores vigtigste historiske mindesmærker som Jellingestenene og Egtvedpigens Grav – og gennem Jyllands smukkeste landskaber.

Ved Hærvejen er man langt væk fra hverdagen. Man bevæger sig i sit eget tempo, på cykel eller til fods, gennem fredfyldt og mange steder uberørt natur. Her er ro og tid. Tid til at tænke, mærke, være og opleve.

Hærvejen er ikke en traditionel turistdestination. Den er meget mere end det. Den er på én gang en historie og en rejse. Fra nord til syd, fra fortid til nutid, fra hektisk hverdag til fred og ro. Ved Hærvejen kommer man helt tæt på. På historien, på naturen, på sig selv og på hinanden.

Her bliver tingene enkle, øjeblikket forstørres – og de små oplevelser bliver intense og store.

Hærvejen – Find your moment...