©  Foto:

HærvejsHuset i Bække

Velkommen til Hærvejshuset i Bække. Her kan du føle dig hjemme, blive klogere på hele Hærvejen og hente lokal viden og få en snak med de frivillige Hærvejsambassadører. 

I Hærvejshuset i Bække kan du føle dig hjemme på Hærvejen. Vi har gennem mange år taget imod Hærvejens gæster - uanset om de kommer på cykel eller til fods. Vi kender de udfordringer, som du møder undervejs og vi har en række tilbud, der kan lette din vej. Vores hus er åbent for dig. 

I sommersæsonen møder du om eftermiddagen lokale frivllige, som tager hjerteligt imod dig og kan fortælle om Bækkes helt særlige Hærvejshistorie og give dig praktisk information til din tur videre. Du kan klart forvente, at det sker over en kop kaffe - gratis for dig selvfølgelig. Kommer du uden for sommerferien eller på et andet tidspunkt, hvor døren til Hærvejshuset er låst, så er du meget velkommen til at låne nøglen i Brugsen, der ligger lige overfor. 

I tilknytning til udstillingen er der adgang til toilet og bad. Der kan lejes håndklæde i Brugsen, der ligger lige overfor Hærvejshuset. I Brugsen er der adgang til toilet, mulighed for at købe kaffe m.m. hvis HærvejsHuset skulle være ubemandet. 

Hærvejsudstillingen
På store plancher fortælles og illustreres præcist, hvordan landskabet omkring Bække har formet Hærvejens forløb. Et princip, der gælder hele stykket mellem Viborg og Slesvig. Det ellers så vidt forgrenede forløb af Hærvejen har i oldtiden "samlet sig" i Bække, som derfor blev et centralt sted i relation til Hærvejen. Du kan derfor være sikker på, at den del af Hærvejsruten, som du følger igennem Bække er meget autentisk, og ligger præcis, hvor den gamle Hærvej gik i fordums tid. 

Vi vil blive umådeligt glade, hvis du vil skrive i vores gæstebog, når du besøger os. Også selv om der ikke er bemanding i huset. 

Hærvejshuset som navn er ved at blive introduceret inspireret af det igangværende Hærvejsudviklingsprojekt, derfor vil du finde skilte og informationer, der rummer begrebet Hærvejsudstilling, Den gamle rutebilstation etc.  

Afstande
Hærvejens vandrerute 0 km
Hærvejens cykelrute 0 km