Gå til indhold
©  Foto:

Kombinér Kano og vandring - Hærvej og Kongeåsti

Kombinér din Hærvejsvandring med en tur langs en af de andre gamle hovedfærdselsårer i Jylland gående på tværs af landet: Kongeåen.

Fra Frihedsbroen, hvor Hærvejen krydser Kongeåen, kan du sejle i kano ad den uregulerede Kongeå, der også engang var landegrænse mellem Danmark og Tyskland. Den 8,3 km lange tur ender i Foldingbro, der tidligere var et centralt overgangssted. Når du kommer til Foldningbro kan du holde en pause, opleve byens særegne indretning, hvor der har været to af mange bygninger - en på hver side af landegrænsen. Du kan vælge at overnatte på Foldingbro Camping. Turen retur til Hærvejsruten ved Frihedsbroen kan enten gå ad Kongeåstien, hvor stiforløbet ligger tæt på selve åløbet. Den tur er 8,9 km lang og tager normalt 2,5 time at gå. Alternativt, hvis vandstanden i Kongeåen er for høj til at man kan færdes på stien, så er turen 10 km ad mindre  trafikerede asfaltveje retur til Frihedsbroen. Alternativt kan Flextrafik anvendes. Denne strækning går primært ad Københovedvej.  Man kan kun sejle fra Frihedsbroen og til Foldingbro, ikke den anden vej. 

Praktisk: 
Du skal i god tid bestille kanoer ved Foldingbro Camping eller Vejen Fodboldgolf og kanocenter. De kontaktinformation her under.