VisitVejen
Jels Voldsted ligger idyllisk ved Jels Midtsø
Naturskønne omgivelser

Miniferie i Jels

Aftensol ved Jels Midtsø

Afstessende miniferie eller weekenophold i naturskønne Jels. Jels-området er en naturperle med hele tre søer på stribe, bøgetræer, der spejler sig i vandet og mange muligheder for afstessende aktiviteter eller bare "at lave ingenting". En staycation - og alligevel lidt hjemmefra. 

Nyd naturen med skov og sø i og omkring Jels. Her er højt til himlen, traveture, masser frisk luft og ro til sjælen.

Området er velforsynet med stier og ruter, og I kan både vandre, sejle, cykle, fiske eller spille golf - eller bare nyde roen og få batterierne ladet op. Brug f. eks. Jels som udgangspunkt for en en-dagsvanretur på Hærvejen. En morgendukkert i Jels Søbad uanset årstid sætter helt sikkert gang i blodomløbet og giver en god start på dagen. Vær opmærksom på, at det fra 2017 er tilladt at sejle i egen kano eller kajak på Jels Nedersø og Jels Midtsø.

Her spejler bøgen sin top i søens blå. Her laver vinden sus grannernes toppe og naturen gemmer på sjælden dyre- og plantearter. Ved Jels-søerne er der mange afmærkede stier rundt om søerne og i skovene, der ligger lige ned til. Hærvejens vandre- og cykelrute går lige igennem området. Der er certificeret vandresti ved Jels Midtsø, og der er mulighed for at lave længere en-dags vandreture med udgangspunkt i Hærvejen.

Afstande til og fra Jels; 

Vejen Jels - 15 km
Billund Jels - 55 km
Kolding Jels - 25 km
Ribe Jels - 30 km
Haderslev Jels - 25 km

 

Her ligger Jels

Her ligger byerne

Godt at vide

På arbejdsdage kan du besøge den bemandede turistinformation - se mere her, hvor du finder adresse, aktuelle åbningstider og hvad vi kan hjælpe dig med.