©  Foto:

Cykelrute, Jels-området

17 km cykelrute der fører jer gennem den flotteste danske bøgeskov og langs Jels Sø med afstikkere til unikke oplevelser og historiske spots.

Ruten starter midt i Jels by ved Jels Mølle, hvor der også kan parkeres.  Ruten er sine steder lidt kuperet men ellers nem og der er flere pausemuligheder undervejs ved de opstillede borde og bænke. Der er også en række cafesteder undervejs.

Ruten kan ses på vedhæftede pdf-fil og er ikke afmærket i landskabet. Trykt folder med ruten kan fås hos de fleste turiststeder i Jels.

I kommer forbi:
- Jels Mølle
- Jels Overby
- Haraldsholm
- Skoven Klaskeroj
- afstikker til Dansk Klokkemuseum i Over Lerte (ca. 5 km ekstra)
- Jels Søerne og Jels Skovene
- Jels Voldsted
- Store Barsbøl, som er en tidligere domænegård
- Jels Vikingeby
- Jels Vikingespil
- Jels Søbad

I pdf-filen kan du læse mere om ruten og seværdighederne undervejs.

Digitale guider
Henter du Visit Vejen app’en til din smartphone, så kan du under menupunktet Oplevelser vælge Digitale guider og under Cykelruter - digitale guider finder du Cykelrute Jels-området. Guiden viser ruten på et google map, og bruger din telefons gps-funktion undervejs, og interessepunkter undervejs er beskrevet i tekst og billeder. Du kan således med din smartphone i hånden både finde vej og læse om interessepunkterne undervejs på din tur. VisitVejen app'en er gratis og kan hentes i Appstore og GooglePlay. Du skal acceptere brug af lokationsdata, for så vil du kunne bruge smartphonens gps-funktion undervejs på din tur.