©  Foto:

Evolutionsruten

Evolutionsruten er en  gps-rute, hvor du kan få en fornemmelse af tidsforløbet i universets opståen og ca. 14 mia. års udvikling ved at bevæge dig fysisk enten til fods, på cykel eller i bil.

Turen starter med Big Bang i Jels og slutter ved Gram Lergrav, hvor der for 10 mio. år siden var havbund. Ved Gram Lergrav er der formidlingscenter og mulighed for at finde fossiler i leret fra den gamle havbund. 

Ruten
Der er 10 gps-punkter undervejs på skelsættende tidspunkter. De længere stræk mellem gps-punkterne er de lange perioder, hvor der ikke skete så meget af betydning for Jordens udvikling. Gps-punkterne er ikke markeret i landskabet på den 14,4 km lange rute, hvor hver 1 meter udgør 1 million år. 

Digital guide
Du finder gps-ruten ved at hente VisitVejen Appen i AppStore eller GooglePlay - den er gratis. Du skal huske at tillade brug af smartphonens gps. I VisitVejen Appen kan du under menupunktet Oplevelser finde oversigten over Digitale guider. Der ligger den digitale guide til Evolutionsruten. Du får ruten på et kort, som du kan bruge på din tur, og du kan på de interessepunkter, som kommer frem se, hvor på tidsrejsen de vigtige begivenheder i universet er sket. Det er lidt samme princip som planetstien - bare med universets og jordens dannelse.