Landbomuset Hygum Hjemstavnsgård

Landbomuseet Hygum Hjemstavnsgård

Foto: Hygum Hjemstavnsgård
Attraktioner
Museer
Adresse

Ribevej 74

6630 Rødding

Kontakt

E-mail:hygumhj@gmail.com

Telefon:74845566

Landbomuseet Hygum Hjemstavnsgård er et lille frilandsmuseum, der gør landsbyliv omkring år 1900 levende for os i dag. Aktiviteterne drives af en kreds af frivillige, der har stor indsigt i håndværk og arbejdet på landet for over 100 år siden. De står alle klar til at vise rundt og demonstrere de gamle redskaber fra landbrug og håndværk. Gå også en tur igennem køkkenhaven, der dengang udgjorde et vigtigt bidrag til husholdningen. På gårdene var der udbredt selvforsyning, man levede af det man kunne lave selv på gården: kød, grønsager, korn etc. 
Husk også at kigge i køkkenhaven med over 25 forskellige afgrøder, bl.a. hør og tobak, og kig ind til udstillingen af dukker og andet nostagisk legetøj. 

I Hygum Hjemstavnsgård er der mange gode steder at sidde med sin mad- eller kaffekurv. Børnene kan imens muntre sig på naturlegepladsen eller prøve legeredskaberne fra gamle dage. Måske skal de ha´lidt hjælp?

På aktivitetsdagene er der forhøjede entrepriser, og når entreen er betalt, er aktiviteterne gratis. Aktivitetsdagene omfatter f. eks. børnedyrskue, historisk dyrskue, landsbyen i arbejde og høstarbejdet som tema.

Er I en gruppe eller selskab, der gerne vil besøge os uden for vores normale åbningstid, så kontakt os gerne, så laver vi et særarrangement for jer.

Adresse

Ribevej 74

6630 Rødding

Facilities

Frilandsmuseum

Aktiv deltagelse mulig

Aktivitetsmuligheder for børn

Medbragt mad er tilladt

Museet rummer levendegørelse

Parkeringsplads for busser

Landbrugsmuseum

Privatejet Museum

Dukker

Håndværk

Kulturhistorie

Kunsthåndværk

Veterankøretøjer

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
Visit Vejen Turistinformation