VisitVejen
Bliv medejer af et historisk monument

Lodejerbrev - Skibelund Krat

Vejen området byder på  en unik kulturhistorie med Kongeå, Københavnerplantager, vikingeguld, grænseegn, Hærvej og højskoleliv. Ribebænken er et af de kvalitetsprodukter, som enten er fremstillet af virksomheder i området eller som er koblet uløseligt sammen med områdets historie. 

"De fleste er kun simple kampesten, hvori navnet tillige med fødsels- og dødsåret er indhugget, men desuagtet har disse mindesten en langt anderledes værdi og betydning, end de flotte gravmonumenter, vi finder på vore kirkegårde, thi de er blade i Danmarks mindebog, der fortæller beskueren et stort stykke af vores historie” Sådan beskrev Askov Højskoles første forstander, Ludvig Schrøder, momument- og mindeparken Skibelund Krat, der ligger få km fra Vejen by. Skibelund Krat indeholder mindesten for en række af de personligheder, der på hver deres vis, deltog i kampen for at få Sønderjylland dansk i årene frem til afstemningen i 1920. Skibelund Krat var nationalt mødested, hvor både folk fra syd for Kongeåen - og grænsen - og nordfra åen - mødtes, blev opdaterede og holdt humøret oppe. 

Skibelund Krattet er ejet af Skibelundforeningen, og denne kan man blive medlem af - og dermed blive medejer af et helt særligt stykke Danmarkshistorie. Man får ved indmeldelse udleveret et fint lodejerbrev som medlemsbevis. 

Se mere om Skibelund Krat og historien bag. Går du rundt i Skibelund Krat kan du læse mere om personerne på de enkelte sten enten via de qr-koder hver sten har, se mere via Skibelundforeningens hjemmeside (http://skibelundforeningen.dk/billedarkiv/nyere-billeder/)  eller via VisitVejen Appen. (Oplevelser, Digitale guider, Stenene i Skibelund Krat).

Vil du købe et lodejerbrev til Skibelundforeningen evt. sammen med en årrækkes kontingent, så skal du kontakte Skibelundforeningen via dette link.