VisitVejen

Æblefestival på Sønderskov

Igen i år er der Æblefestival på Museet på Sønderskov. Der skal gang i mostpressen, så du kan smage helt frisklavet og rå æblemost. I år har vi investeret i endnu en æblepresse, så du ikke skal vente på at komme til. Du kan tage dine egne æbler med - og husk glas eller flasker til at transportere mosten hjem i. Du kan tage dine egne æbler med eller købe æbler på i gårdspladsen. 

Eller du kan også deltage i konkurrencen om Den Bedste Bagte Æblekage og vinde fine præmier. I år består dommerpanelet af lokalpolitikerne Morten Thorøe og Troels Ravn. De skal bedømme de indkomne kager sammen med kok Kaare Byskov, tidligere køkkenchef på Ribehøj, og konditor Anita Nielsen, fra Kageriget. Bag den bedste æblekage du kan og deltag. Kagerne skal indleveres før kl. 12.00 på dagen. Afsløring af vinderne sker kl. 13:30 på Æblefestivalen.

Museet er åbent for alle gæster, der er levende renæssancemusik og mulighed for at skyde æblet at hovedet, som Wilhelm Tell. Vi holder æbleskrællekonkurrence og der er mulighed for at grille æbler med honning, mandler og rosiner! Der kan købes forfriskninger og frugt på gårdspladsen og i Restaurant Herregårdskælderen har de også æbler på menuen - både en frokosttallerken og æbletærte. 

Entre: indendørs entre 30 kr. og gratis for børn under 18. Æbleaktiviteterne ude er gratis.