Gå til indhold
©  Foto:

Brørup Marked

Oplev den ægte markedsstemning på Brørup Marked. 

Hver fredag formiddag er der en hyggelig og afslappet stemning, når de mange kræmmere stiller deres stader op for at sælge alskens ting og sager, genbrugsguld og loppefund og frisk frugt og grønt. Brørup Marked består af Kræmmermarkedet udendørs og i flere store haller indendørs, Det indre Marked samt Brørup Husdyrauktion.

Det er en oplevelse at gå mellem de mange boder, kigge på det store udvalg, finde savnede ting og prutte om prisen. De fleste kommer til Brørup Marked for at gøre en god handel og få en lille snak. Både børn og voksne kan finde gode ting og få en oplevelse. En del af kræmmerne tager mod MobilePay. Markedet er uden gøgl, skydetelte og karruseller.

Kl. 12.00 starter selve husdyrauktionen, hvor landmænd og handelsfolk på bedste traditionelle auktionsmanér og i en hektisk atmosfære køber og sælger kalve, køer og tyre. Man må gerne overvære husdyrauktionen, men vinker du, så kan det blive taget som signal på at købe en ko!

Når gode handler skal fejres, sker det i Markedsrestaurationen over et solidt klassisk måltid med kød og sovs i rigelige mængder.

Tryghedsinformation
Der er udendørs lavet større afstand mellem boderne, og gæsterne bidrager til at holde afstand. I de indendørs haller er der lavet ensretning i gangarealerne mellem boderne. 

Fremover kun være 58 besøgende ad gangen i Brørup Husdyrauktions auktionshal, gor at få adgang til auktionshallen kræves der nu billetter og dermed også en registrering af, hvem der opholder sig i hallen. 

Billetter til Brørup Husdyrauktions auktionshal koster 50 kroner. De kan bestilles på auktionskontoret og skal betales ved indgangen. Ved tilmelding af dyr reserveres gratis billetter til sælgerne. Købere af dyr får refunderet billetprisen.

Der også indført et krav om brug af mundbind ved ophold i alle indendørs haller, der er tilknyttet Brørup Husdyrauktion.

Brørup Markeds historie
Den første husdyrsauktion i Brørup blev gennemført fredag den 30. november 1956 i lejede lokaler, og i 1957 blev den egentlige auktionshal ved siden af slagteriet i Brørup indviet. Omsætningen på husdyrauktionen er vokset fra 170 den første dag, 1.336 dyr det første år  til 31.498 dyr i 1969.  Kræmmermarkedet uden for auktionslokalerne og - staldene blev etableret i begyndelsen af 1970'erne.