Herberg Kongeåen

Foto: Michael Deacon
Overnatning
Vandrerhjem
Herberget ved Kongeåen ligger naturskønt og smukt ved Kongeåens snoede løb mellem Vejen og Københoved. 
Adresse

Frihedsvej 1

6630 Rødding

Kontakt

E-mail:seatrout@hotmail.dk

Herberget ligger mellem herberg Ølgaard og herberg Ellegaard på Hærvejsruten, og du finder det lige syd for Kongeåen. I staldbygningerne til en idyllisk ejendom fra 1897 er der indrettet et moderne herberg.

Faciliteter
Herberg Kongeåens sovesal har 24 sengepladser i køjesenge, køkken og 2 baderum samt 2 toiletter. Faciliteterne ligger i selvstændig bygning og er ny istandsat i 2010.

Der kan købes morgenmad og aftensmad fra frost hos værten på herberget. I det fælles opholdsrum findes Hærvejs-relevant informationsmateriale om seværdigheder i området og langs med ruten i både nord- og sydgående retning.

Aftenen kan tilbringes med at nyde naturen ved Herberg Kongeåen, hvor der gennem mange år er arbejdet med naturpleje, og derfor er der mange forskellige træer og rigtig mange fugle. Eller gå de ca. 500 m til Frihedsbroen og huset Friheden, som begge fortæller historie om, dengang området syd for Kongeåen var en fjern provins langt mod nord i Preussen.

Værten på Herberg Kongeåen er en naturinteresseret ildsjæl og inkarneret lystfisker, så der er gode historier i farvandet.

Det koster 100 kr. pr. person pr. nat at benytte Herberget ved Kongeåen. 

Om herbergerne
Herbergene er overnatningssteder for vandrere, cyklister og ryttere. Her er en seng, et toliet/bad og mulighed for at varme mad. Den lave pris for overnatning i herbergene kan lade sig gøre, fordi gæsterne selv bidrager med at holde stedet pænt og at rydde op efter sig. Det er ikke muligt at reservere overnatningsplads på forhånd. Du kan ved alle herbergene få et stempel i din herbergsbrochure som dokumentation for, at du har været der.

Hest
Ved herberget findes indhegning og vand til heste, foder skal medbringes. Det koster 100 kr. pr. hest pr. nat. Ønsker du overnatning for heste, må du gerne meddele det pr. mail i forvejen.

Transport
Der er busforbindelser til Jels og Skodborg samt togstation i Vejen. 

Kontakt
Brug mail, når du ønsker at henvende dig til værten på Herberget ved Kongeåen. Overnatning uden for sæson kan ske efter aftale med værten. 

Afstande
Hærvejens vandrerute 0 km
Hærvejens cykelrute 0,5 km

Afstande til nærmeste andre herberger: 
NORD - Ølgaard Herberg, 32 km
SYD -  Ellegaard Herberg, 22 km

 

 

 

Adresse

Frihedsvej 1

6630 Rødding

Åbningstider

01 Jun 20 / 31 Aug 20

Mon, Tue, Wed, Thu, Fri, Sat, Sun

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
Visit Vejen Turistinformation