©  Foto:

Ind under jul - Hygum Hjemstavnsgård

På Hygum Hjemstavnsgård sættes alle sejl til for at forberede julens komme. Det er her du kan genopleve barndommens dufte, smage og traditioner, og komme i julestemning.

I det historiske køkken kan du indsnuse duften af friskbagte julesmåkager - og få dig en smagsprøve. Brændekomfuret i gårdens køkken byder på klatkager og blodpandekager, i bryggerset lavest medisterpølser og støbes lys og i den gamle smedie er jern og hestesko i anledning af julen skiftet ud med bagning af juleboller og det fine hvide brød.

Til julen i gamle dage skulle der også nørkles og væves, så i stuehuset på den gamle gård er der tændt op i kaminen og du kan se, hvordan det foregår.

Børnene kan hygge sig med at lave juledekorationer, gammeldags julekalendere og klippe julepynt eller se, hvordan man lave en julesilkerose, og julemanden kommer på besøg med godte-sækken. Er man til de købte løsninger, så er stalden indrettet med forskellige hobby boder.

Ude kan børn og voksne få en tur i hestevogn eller med kanen, hvis vejret er til det. Den sidste energi kan så bruges på Naturlegepladsens legeredskaber.

Hygum Hjemstavnsgård drives af frivillige ildsjæle, der året rundt har travlt med at gøre stedet til en oplevelse for både børn og voksne. Med udgangspunkt i temaer fra livet på gården for ca. 100 år siden, arrangeres hvert år en række aktivitetsdage.