©  Foto:

Lars Petersen, guide

Vil du gerne have forklaret istidens landskab og hvordan det blev dannet, så skal du have fat i Lars. Lars har en naturvidenskabelig baggrund og er blændende formidler af svære emner. Så hvordan var det nu med istiden? Hvor var kanten af isen og hvordan kan vi se det landskabet i dag? Hvad er et dødishul og hvad er en tunneldal? Og hvad er en omvendt tunneldal. Det og mere til kan Lars forklare, vise i virkeligheden og skabe forståelse for. Turene kan laves med udgangspunkt i Jels, som vandretur nær Jels eller turen kan gå rundt til relevante lokationer, hvor I kører i egne biler. 

Lars har også særlig indsigt i solsystemer, stjerner og sorte huller i universet. Så mangler du en stjernehimmelguide til en mørk oplevelse, så er Lars den rette at tage fat i til en special guidet tur. 

Hærvejen løber gennem Jels og omegn, og har sat præg på byens historie. Du kan få Lars til at fortælle om Hærvejens historie i og omkring Jels, hvor også istiden satte præg på Hærvejens forløb og det landskab, som vi kan opleve i dag. 

Turforslag: Istidslandskabet ved Jels, Hærvejen, Stursbøl Plantage, Planetsti og tur i universet, stjerneoplevelser, mørkeoplevelser, de første mennesker ved Jels. 

Det praktiske:
Fortæller på dansk og engelsk.
Man skal køre rundt i landskabet i egen bil.
Kan have 4-40 mennesker med.

Kontakt Lars Petersen for guidet tur:
Telefon: 72663032
E-mail: lpsd@jels.dk

Hvis du ikke får kontakt, så kontakt VisitVejen Turistinformation