©  Foto:

Lola Lecius Larsen, guide

Lige syd for Kongeåen ligger Bennetgaard, som er en forhenværende gård fra 1700-tallet. Her kan man booke Lola til at fortælle om familiekrøniken som har ledt til, at Bennetgaard i dag er et rekreationshjem for det danske mindretal i Tyskland - og et verdensunikt sted. 

Lola fortæller om, hvordan Bennetgaard er blevet til det sted, som det er i dag, hvor perioden fra 1864-1920 er den altafgørende faktor. Dette er en fortælling for folk, som gerne vil høre om krig og kærlighed, brudebortførelser og spøgelser. Der er fokus på den gode historie fortalt i autentiske omgivelser i stuerne på Bennetgaard. Lola var leder for Bennetgaard 2001 til 2022, og de fortællinger hun har, er dem der springer ud af væggene på stedet og et grundigt kendskab til menneskene bag genforeningen. 

Når du kommer til foredrag på Bennetgaard, så får du serveret hjemmebagte boller og lagkage med kaffe til i de fine stuer. Og hvis vejret tillader det, må man gerne gå i haven bagefter. Man skal afsætte ca. 1½ time til et besøg, hvor af 45 minutter bruges på den fængende fortælling.

Det praktiske:
Grupper fra 7-70 personer, men optimalt hvis man er mindre end 60.
Lola kan fortælle på dansk og tysk. Lola skal bookes gennem Bennetgaard. 
Der er ferielukket i juli.

Book din rundvisning:
Kontakt nuværende leder af Bennetgård, Karin Thomsen, for nærmere aftale. 
Telefon: 74 84 72 29
E-mail: bennetgaard@mail.dk
Booking skal foretages mindst to uger før du ønsker turen.  

Hvis du ikke får kontakt, så kontakt VisitVejen Turistinformation