©  Foto:

Mogens Kjær Poulsen, guide

Mogens er uddannet naturguide og botaniker, og derfor er ture sammen med ham naturligvis omgivet af historier om blomster, planter og svampe som i kommer forbi. Mogens kan godt li at komme ud i naturen og kan have grupper på 40-50 personer. Han tænker meget over, hvordan man får den bedste tur, og ved at det er vigtigt at alle i gruppen kan høre hvad der bliver sagt – så han har anskaffet sig en mikrofon.
Turene går ud i skovene, langs med åerne, op til Åtte Bjerge med den gode udsigt først over søen så udover landskabet fra toppen af flagbakken.
Pak kaffen, find roen og gå med på Kyst-til-kyst stien eller rundt om Skærsø. Hør fortællinger om de forskellige blomsters biologi og hvorfor planterne er navngivet som de er. Nogle planter er spiselige, andre er blevet lavet til medicin og andre igen er kønne. Alle kan bruges til at lave buketter af, og derfor laver Mogens også ture, der fokusere på netop det, så du kommer hjem med en fin buket.
Nogle planter findes mest i skovbunden, andre langs søbredden, og derfor går turene til forskellige steder; Kongeåen, Jels Mellemsø eller Vittrup Baun med lyngheden.

Turforslag:
Bukettur, skovens dag, de vilde blomsters dag, naturens dag

Det praktiske:
Pak vand til turen som tager ca. 1½ time.
Pak kaffe til et hyggeligt stop.
Påklædning efter vejret.
Godt fodtøj, da nogle ture går af trampestier.
Spørg før du tager hunden med, nogle ture kræver at man går på marker med dyrehold, her er det ikke altid velkommen med fremmede hunde.

 

Kontakt Mogens Kjær Poulsen for en guidet tur:
Telefon: 21 54 92 34
E-mail: mogenskjp@gmail.com

Hvis du ikke får kontakt, så kontakt VisitVejen Turistinformation