©  Foto:

Rigmor Bruun, guide Folding Kirke

Vil I opleve en spændende kirke, hvor kirkens budskab, rum og udsmykning går op i en højere enhed, så bestil en guidet rundvisning i Folding Kirke. Her har et aktivt menighedsråd holdninger til kunsten i kirkerummet. I kirken findes altertavle malet af Sven Havsten-Mikkelsen i 1978 – malet direkte på den gamle altertavles billedfelter og tilsvarende billedfelter på prædikestolen. Foran alteret ligger et vævet altertæppe er lavet af Maja Lisa Engelharths og vævet af i Paris af Peter Schønewald - fra 2018. Der direkte sammenhæng imellem motiverne på tæppet foran alteret og altertavlen. Altertavle og altertæppe bindes også motivmæssigt sammen af vase udarbejde af keramiker Randi Platz, som har atelier nær Folding.

Folding Kirke ligger på kanten af Kongeåens brede dal og der er i klart vejr en fantastisk udsigt over Kongeåen mod syd. Kirken ligger mellem to oldtidshøje og har tilhørt ejerne af Sønderskov Hovedgård.

Som guide i Folding Kirke møder I Rigmor Bruun, der er formand for menighedsrådet i det mindre og meget aktive landsogn syd for Brørup. Rigmor kan fortælle kirkens historie, både den nuværende og den gamle kirke, kirkens kunst og farvesætning og om arbejdet med at få kunsten i kirken til at leve. Det bliver mødet med en ildsjæl, som ønsker at sætte præg på kirkelivet og lokallivet.

Praktisk: 
Tid, sted, varighed, emner samt honorering aftales direkte med guiden.