©  Foto:

Studio 73, Vejen

Studio 73 er en amatørteaterscene i Vejen. De frivillige opsætter forskellige teaterstykker året igennem og afholder også koncerter med kendte musikere. 

En flok glade og entusiastiske teatermennesker dannede i 1973 en amatørteaterforening i Vejen. Målet var, og er stadig, at alle med en skuespiller i maven kunne få mulighed for at stå på scenen. Eller være med på teknikken, ved kulisserne, ved syning af kostumer, i koret eller orkestret, eller hjælpe med nogle af de andre praktiske opgaver, der også skal klares. Studio 73 har teaterprojekter for både børn, unge og voksne løbende hen gennem året. Alle inviteres ind for at se resultatet af de fælles anstrengelser og mærke stedets atmosfære. Alle i Studio 73 er frivillige. Teaterforeningen holder til på en nedlagt skole i Vejen, som foreningens medlemmer har bygget om, så lokalerne passer til teater.

Studio 73 er efterhånden blevet et kulturhus, som udover at tilbyde deltagelse i alt, hvad der har med teater at gøre, sætter gode forestillinger op, og også jævnligt arrangerer koncerter med kendte musikere.