©  Foto:

Tirslund Plantage med Tirslundstenen

Tirslundstenen er Danmarks 7. største sten, og er en vandreblok af granit, som er ført hertil i Istiden.

Ifølge sagnet ville Harald Blåtand bruge stenen som mindesten ved Gorms og Thyras gravhøje i Jelling. Transporten af stenen foregik på en stor jernslæde, men krig og fjender gjorde, at Harald Blåtand måtte opgive sit forehavende og lade stenen stå. Iflg. sagnet findes jernslæden endnu og den skulle stå dybt i jorden sammen med en stor skat.

Mange har forsøgt sig som bjergbestigere på Tirslundstenen, som ca. 16 m i omkreds og har en højde på godt 3,5 m over jorden, og vejer beregnet ca. 130 ton. På linket til Youtube kan du se en, som det lykkedes for.

Der er afmærkede ruter i plantagen, bl.a. et Spor i Landskabet. 

Evighedstræ
Evighedstræ nr. 75 står i Tirslund Plantage. Det er en douglasgran, der er plantet omkrig 1955 og som i dag er ca. 25 høj og 2,2 m i omkreds. 

Tag på Natureventyr ved Tirslundstenen
Kombinér en tur til Tirslundstenen med en eventyrtur. Det kræver blot, at I har en mobil og appen Natureventyr med jer. Undervejs på jeres gå-tur lytter I til en historie og I skal løse opgaver undervejs. På turen møder I både skov, festplads og megastor sten i virkeligheden og historiens mesterdetektiver, trolde og elverpiger. Historien er skrevet til børn fra 3-0 år. Ruten er tilrettelagt, så den er børnevenlig dvs. kort, overskuelig og uden stigninger. Natureventyret består af både en rute, som mobilen guider jer rundt på, og en række kapitler med fortællinger og opgaver til stoppesteder på turen rundt. Fortællingerne knytter sig til Tirslund. 

Natureventyret ved Tirslund er skrevet af Katrine Bille i 2023. 

Praktisk 
For at kunne tage på Natureventyr skal du bare downloade app’en Natureventyr på din telefon.

I kan læse kapitlerne selv eller få dem læst højt.

Download i App Store her!

Download i Google Play her!