©  Foto:

Vejen Rådhus

Vejens rådhus nybygget i 2019, og det er bygget samme sted som det forrige. 

Rådhuset i Vejen blev indviet i 2019 og danner rammen om en moderne indrettet arbejdsplads for ca. 180 medarbejdere og kommunens politiske ledelse. Det nuværende rådhus ligger på samme sted som det tidligere. Rådhuset er opført som betonelementbyggeri og har fået tilført særpræg med en flot skalmuret facade i flere niveauer.

 

Bygningen har 4 etager med stort centralt atriuminspireret rum med trapper i midten og lysindfald fra store vinduer. Udskæringer i etagedækket skaber en visuel forbindelse mellem etagerne og ovenlys sikrer godt dagslys, der trækkes med ned igennem bygningen. Det nye rådhus har to indgange til et centralt atrium, der binder huset sammen op igennem etagerne.

I det centrale rum er der mange kig på tværs af bygningen, hvilket skaber en god sammenhæng og får bygningen til at fremstå åben og venlig.

 

Der er samlet 5.000 m² inkl. kælder og en 155 m² stor tagterrasse i tilknytning til kantinen. Rådhuset rummer byrådssal samt afdelinger som borgerservice, teknik & miljø, økonomi og dele af intern service. Der er adskillelse mellem områder med medarbejderadgang og områder med offentlig adgang.

 

Facaden er skalmuret og udført at et større Vejen-baseret byggefirma. Der er anvendt 180.000 lysegrå teglsten til facaden, der bruger designgreb som tynde dækforkanter og søjler og vinduer, der er trukket tilbage med skrå affasede lysninger. Facaden skaber på en gang både et klassisk og et dynamisk formsprog.