Ta på tur - bestil din egen guide

Bliv guide

Foto: Hærvejen

Vil du gerne være guide? 
Kan du godt lide at fortælle historier eller tage gæster med ud i naturen, så bliv guide. 

Har du også lyst til at dele din begejstring for natur, historie og kunst i Vejen-området?

Mange gæster synes det er en helt særlig oplevelse at have en guide til at fortælle og forklare. En bedre oplevelse. En bedre forståelse. En bedre mulighed for at få svar på spørgsmål. Og nu er nogle af vores unikke historier måske ikke helt lette at få forklaret klart nok på skrift – og her kan den fortællende guide gøre underværker og skabe en helt anderledes oplevelse.

Gæster i dag vil gerne lære det område de besøger nærmere at kende, og sikre sig at de bidrager til lokal bæredygtighed.  

Og heldigvis rummer vores område passionerede mennesker, som gerne deler deres viden med gæster. I dag har vi ca. 25 guider.

Vil du også være guide?
Så kontakt VisitVejens oplevelsespusher Charlotte Hammer (mobil 21 44 35 13) og aftal et møde. Vi mødes, der hvor du gerne vil lave guidede ture. Vi vil gerne lære dig at kende, så vi er nysgerrige på hvad du gerne vil lave guide tuer i, emner hvorfor du brænder for dem, hvorfor du ved det du ved, og hvad der motiverer dig til at være guide og hvad vi kan hjælpe dig med. Vi tager billeder af dig på stedet, og vi laver tekst til præsentationen af dig, som du får til godkendelse, inden vi lægger ud på internettet. Du skal være indstillet på at have kontaktinfo som adresse, mail og mobil liggende tilgængeligt for gæsten.

Vi tager et billede af dig på dit sted, som vi bruger til visitvejen.dk siden. Sprog, priser tidspunkter bestemmer du selv.  Vi skelner ikke mellem frivillig, proffe etc. Du bestemmer selv pris og antal i gruppen, indhold og varighed aftales med gæsterne og afregner direkte.

Overvej også et muligt offentligt arrangement, som kan sættes i Vejen Kommunes Ta ´på tur-folder, der udkommer en gang om året.

Vi markedsfører de mange lokale guider på visitvejen.dk, i VisitVejen App’en, lejlighedsvist på VisitVejens Facebook-side og i den trykte VisitVejen-guide. Vi tænker også guiderne ind i forhold til oplevelser sammen med virksomhedsmøder i området. 

Aktuelt mangler vi guider til:

  • Hærvejsfortællinger,  lokal historie, istidslandskabets dannelse og påvirkning af Hærvejens beliggenhed
  • Aktive ture- fiske, vandre, løbe, cykel….. eller andet oplevelsesrigt – hands on oplevelser dvs. mere end at lytte
  • Sanke ture, madlavning, fødevareproduktion, hands on opleveler
  • Arkitektur –  især Bedre Byggeskik og koblingen til Genforeningen
  • Kommunens kulturmiljøværdier – særlige kulturmiljøer, bymiljøer
  • 150 års stationsbyjubilæum i 2024
  • De første mennesker ved Jels