skip_to_main_content

Cykelrute, Vejen Syd

19 km cykelrute, hvor I krydser Kongeåen - i landskabet og i historien. Med udgangspunkt i stationsbyen Vejen går turen syd for Kongeåen, langs åen og tilbage til Vejen. 

Ruten starter ved Vejen Idrætscenter, hvor der kan parkeres. Ruten er varierende og har enkelte lange ned- eller opkørelser. Der er gode  pausemuligheder undervejs med udsigter og indsigter. 

Ruten kan ses på vedhæftede pdf-fil og er ikke afmærket i landskabet. Trykt folder med ruten kan hentes i vindfanget ved hovedindgangen til Vejen Idrætscenter.

I kommer forbi:
- Vejen Idrætscenter
- Vejen by og Vejen Kirke
- Vejen Kunstmuseum
- Knagemøllen
- Kongeåen
- Skodborg
- Lokes Høje, bronzealderhøje ved Københoved
- Friheden, huset ved Frihedsbroen
- Monumentparken Skibelund Krat
- Skibelund Efterskole

I pdf-filen kan du læse mere om ruten og seværdighederne undervejs.

Digitale guider
Henter du Visit Vejen app’en til din smartphone, så kan du under menupunktet Oplevelser vælge Digitale guider og under Cykelruter - digitale guider finder du Cykelrute Vejen Syd. Guiden viser ruten på et google map, og bruger din telefons gps-funktion undervejs, og interessepunkter undervejs er beskrevet i tekst og billeder. Du kan således med din smartphone i hånden både finde vej og læse om interessepunkterne undervejs på din tur. VisitVejen app''en er gratis og kan hentes i Appstore og GooglePlay. Du skal acceptere brug af lokaltionsdata, for så vil du kunne bruge smartphonens gps-funktion undervejs på din tur.