©  Foto:

Myretue Legeplads, Hovborg

Oplev myrenes verden på legepladsen i Klelund Dyrehave.

Hele legepladsen er bygget med myrer i maxi-format, og du får en fornemmelse af deres verden. Den store myredronning holder øje med alle de små arbejdsmyrer, og hun giver en rutchetur. Prøv om du kan komme hele vejen rundt uden at røre jorden - du får brug for både balance og mod. Prøv også om du kan finde alle de gemte fakta om myrenes liv - kig f. eks. på borde og bænke. 

Legepladsen ligger i Klelund Dyrehave, hvor der færdes en del vildt. Det har brug for ro og uforstyrrethed på udvalgte steder, og det er derfor vigtigt, at skovens gæster efterlever de angivne retningslinjer for færdsel og parkering.

Der er adgang til dyrehaven fra kl. 6.00 om morgenen og til solnedgang. Man må kun færdes på veje og større stier og kun til fods eller på cykel. Der går offentlig vej gennem området og al parkering skal ske på parkeringspladsen ved Mindestenen. Legeplads finder du ved at køre efter adressen Agerbækvej 6, 6682 Hovborg. Kørselsanvisning uden GPS: På Grindstedvej syd for Hovborg drejer du mod vest ad Agerbækvej. Der er blåt henvisningsskilt til Mindestenen. I plantagen passerer du på et tidspunkt en fæ-rist (jernstænger med mellemrum) og ca. 1 km videre fra Agerbækvej fra dette sted, finder du udkigstårn og legeplads med tilhørende parkeringsplads.