©  Foto:

Sporene ved Hovborg

Sporene ved Hovborg består af en "sløjfe" med to spor på til sammen 18 km. Sporene er primært trampestier, der fører dig gennem særprægede engområder, hedeplantager og langs Holme å. Sporene starter og slutter ved Hovborg Kro.

 

Det ene spor på 7,5 km går gennem Hovborg by, forbi kirken og fiskesøen og langs med Holmeå og ud gennem Hovborg Plantage. Det andet spor går gennem Hovborg Aktivitetspark, langs Skolestien, forbi Æ Jyndovn og gennem Klelund Plantage og forbi Naturudstillingen i Hovborg.

Sporene er anlagt som en del af projektet Spor i Landskabet og fører dig over private jorde, så tag gerne hensyn. Bortset fra rutestykket gennem Klelund, så er sporene mærket af hele vejen. Hos overnatningsstederne og Brugsen i Hovborg kan du få en folder med beskrivelser. Folderen findes på både dansk og tysk.

Tilgængelighed for kørestolsbrugere og barnevogne
Sporet gennem Hovborg Plantage er delvist egnet rute for kørestolsbrugere fra Hovborg Kro til Holmeådalen. Kyststien er en trampesti og derfor ikke egnet til kørestolsbrugere. Følg alternativt Vorbassevej parallelt med "Kyst til Kyst Stien", drej til venstre efter Østerbygård og følg igen sporet gennem Hovborg Plantage tilbage til Hovborg.

Hvor svære er ruterne?
Ruter kan beskrives som moderate ruter, hvor vandresko eller -støvler er at foretrække da underlaget kan være skiftende og med nogle stigninger. Alle i rimelig kondition kan gå ruten. 

Digitale guider:
Henter du Visit Vejen app’en til din smartphone, så kan du under menupunktet Oplevelser vælge Digitale guider. Guiden viser ruten på et google map, og bruger din telefons gps-funktion undervejs, og interessepunkter undervejs er beskrevet i tekst og billeder. Du kan således med din smartphone i hånden både finde vej og læse om interessepunkterne undervejs på din tur. VisitVejen app''en er gratis og kan hentes i Appstore og GooglePlay. Du skal acceptere brug af lokationsdata, for så vil du kunne bruge smartphonens gps-funktion undervejs på din tur.