©  Foto:

Wellness i Sportscenter Danmark

I Sportscenter Danmark i Vejen finder du en stor wellnessafdeling med afslappet atmosfære for hele familien. Det er stedet, hvor I sammen kan trække stikket ud og slappe af i boblebadet, og mærke, hvor lækker blød huden bliver efter en tur i saltkarret. 

Hærvejens vandre- og cykelrute går lige forbi denne særlige kombination af indendørs- og udendørswellness bassiner, som giver vandreturen en ekstra dimension og fornyet energi. Kom direkte ind til fysisk og psykisk afslapning, alene eller sammen med familien. 

Udenfor finder I Årstidernes bassin, der følger havtemperaturen i Vadehavet omkring Fanø. Som noget særligt har bassinet modstrøm, som startes med et tryk på en knap. Ved siden af kan du flyde i et varmtvandsbassin, hvor temperaturen er ca. 32 grader. Så uanset om det er godt vejr eller om det regner, er det en særlig oplevelse at sidde og slappe af udenfor. Der findes også hottub udenfor, dette er en helt særlig eksklusiv oplevelse, som man ikke får til hverdag.

Indenfor er der et varmtvandsbassin, hvor der er ca. 36 grader varmt vand, så den trætte hærvejsvandrer kan få løsnet op i musklerne. Man kan derefter gå i saltkarret, hvor temperaturen også er ca. 36 grader. Her vil salten arbejde med huden, og du vil kunne mærke den særlig rensende effekt salten har. 

Hvis du tør, kan du tage et dyp i det kolde kar, før du går videre til en af de tre saunaer, som findes i svømmehallen/wellnessområdet. Dette genopfrisker krop og sjæl, men har også en positiv indvirkning på immunforsvaret.
Der er en sauna inde i svømmehallen med kig ud over det store bassin. En sauna er placeret udenfor i det hyggelige wellnessområde. 

Indenfor i wellnessområdet findes også en infrarød sauna. Der tilbydes saunagus dagligt, som den eneste behandlingsform. Dette er en oplevelse for alle sanserne. Gusmesteren, som står for aromaterapien, har æteriske-olier og duft-olier som hældes over de glohede sten i saunaovnen. Det skaber en velduftende damp, som skaber den helt rigtige wellnessoplevelse og efterlader dig med genopfrisket krop og sjæl. Varmen i saunaen og slag med håndklædet sætter gang i blodcirkulationen, hvilket er godt for immunforsvaret.

Det praktiske:
Der er åbent alle dage og du køber adgang til svømmehal og wellness i en billet. Vil du have saunagus med, skal du købe særskilt billet til dette. 
Der er adgang for alle i det afsides liggende wellnessområdet, og alle bidrager til, at dette er et roligt område.
Hvis man ikke hjemmefra har pakket badetøj og håndklæde når vandreturen går til Hærvejen, så kan man købe begge dele i svømmehallen. 
Man får udleveret et armbånd som fungere som billet og som nøgle til skabene.

Alt du skal gøre nu, er at pakke dit badetøj og håndklæde mens du indstiller dig på at få nogle timer i selvforkælelse, hvor der er frirum fra verdens jag, når du flyder rundt i karret under den åbne himmel.   

Afstande:
Hærvejens vandrerute: 0 m
Hærvejens cykelrute: 0 m