©  Foto:

Jørn T. Andersen, guide Skibelund Krat

Skal I på tur i den sønderjyske historie, og ønsker jer en personlig introduktion til monumentparken Skibelund Krat, så er det Jørn T. Andersen, som I skal have fat i til en guidet rundvisning.

Jørn er med i bestyrelsen for Skibelundforeningen, som ejer Skibelund Krat. Det er en frivillig forening dybt forankret i den sønderjyske historie omkring Kongeåen og genforeningen i 1920.

I Jørns rundvisning får I en generel introduktion til Skibelund Krat, dets historiske betydning – i både datidens og nutidens historieforståelse – og I får fortællingerne om de historiske kunstværker, som Krattet rummer. Jørn har 1. verdenskrig og sønderjydernes deltagelse i krigen i sig egen familiekrønike. Denne personlige erfaring kobles sammen med lokalhistorisk indsigt i og omkring Skodborg, der ligger få km syd for Skibelund Krat - på den søndre side af Kongeåen. 

I behøver ikke at have særligt kendskab til genforening og sønderjydernes kamp for at komme til at høre til Danmark. I skal blot have interesse for at dykke ned i Skibelund Krats spændende rolle og historie.

Turforslag:
- Skibelund Krat rundt – genforeningshistorie, kunsten i Krattet, de vigtigste navne i stenkredsen
- Projektet med revitalisering af Skibelund Krat i 2020.

Det praktiske:
Du aftaler tidspunkt, varighed og mødested direkte med Jørn. Grupper fra 5-50 personer. Jørn kan fortælle på dansk, som du også aftaler pris direkte med.

Book din rundvisning:
Kontakt Jørn T. Andersen
Telefon:  23 23 72 16
E-mail: jorntandersen49@gmail.com
Booking skal foretages mindst to uger før du ønsker turen.  

Hvis du ikke får kontakt, så kontakt VisitVejen Turistinformation