©  Foto:

Olav Øllgaard, guide

Hvis en tur i naturen krydret med historisk fakta og røverhistorier tiltaler dig, så tag på tur med Olav Øllgård. Uden at tøve springer Olav frem og tilbage i de historiske fortællinger efterhånden som man kommer forbi de forskellige steder af interesse. Således kan han fortælle om, hvordan man til den dag i dag mindes de engelske soldater som blev skudt ned med deres fly under 2. Verdenskrig. Når man står henne ved mindestenen peger Olav steder ud i skovbunden, og lige pludselige er det som om, at du kan se flyet som styrtede ned. Og forståelsen af symbolerne i at synge ”En lærke lettede” og ”Altid frejdig når du går” vil stå tilbage i din sjæl.
Han fortæller også malende om den gamle drivervej i Klelund Plantage, så man næsten får fornemmelsen af, at de store okser passere lige forbi en, og at røverne fra fordums tid er klar til at springe ud foran dig.
Hvis du synes, at der mangler en røverhistorie, så spørger du bare, og Olav vil fortælle dig om smuglere, Svenskerkrigene eller dengang at kromutter serverede kaffebønder i stedet for det tynde sjask der blev kaldt kaffe.
Men Olav kan også fortælle historier om hjemmeværnet, vildsvin og landbrug på egnen hvis det har interesse.

Turforslag: Drivervejen, Mindestenen i Klelund Plantage, Klelund Plantage, Tirslundstenen, Kongeåen

Det praktiske:
Fortæller kun på dansk.
Man skal køre rundt i landskabet i egen bil.
Turen tager 3-4 timer, men kan afkortes efter ønske.
Kan have 4-40 mennesker med.

Kontakt Olav Øllgård for guidet tur:
E-mail olav@oellgaard.dk
Telefon 20328886