Gå til indhold
©  Foto:

Sejl med kano på Kongeåen

Tag en kanotur på Kongeåen og få en helt speciel oplevelse.

Du sejler på den historiske grænse mellem Danmark og Slesvig, og du kommer i tæt kontakt med en særpræget natur, som ikke findes andre steder i Danmark. Den første del af åløbet er smalt, men senere breder dalen sig ud, og du sejler gennem åbne marker og enge. Kongeåens løb er ureguleret og dermed oprindeligt.

Den sejlbare strækning er på i alt 50 km, svarende til en tur på 2-3 dage. Det er muligt at tage kortere ture på Kongeåen på 4-15 km.

Strækninger (vandlinie):
Andst Bro, Søengevej - Vejen Fodboldgolf: 4,8 km, 1 til 1,5 time
Vejen Fodboldgolf - Frihedsbroen: 3,8 km, 1,5 til 2 timer 
Frihedsbroen - Foldingbro: 8,5 km, 3-4 timer
Foldingbro - Nielsby: 4,6 km, 1-1,5 time
Nielsby - Villebøl: 7 km, 3 til 3-5 time

Praktisk:
Der er isætnings- og ophalningspladser ved Andst Bro, Frihedsbroen, Foldingbro, Nielsby og Villebøl samt i Vilslev og ved Kongeåslusen. På broerne er der sat skilte op med info om afstande og servicefaciliter tæt ved broen. Skiltene kan ses fra vandsiden. Ved disse pladser er der ofte faciliteter som borde/bænkesæt, vand, toiletter og oftest parkeringsmuligheder. Se detaljer og praktiske informationer om turen i vedhæftede folder. Folderen desuden trykt på vandfast papir, og du kan finde den i folderkasser langs med kanoturen på Kongeåen. Du kan desuden hente app’en Kongeåstien, som indeholder mangfoldig information om, hvad du sejler forbi undervejs på din Kongeåtur eller du kan downloade kortet til din mobil gennem app’en PdfMaps.

Del dine øjeblikke: