©  Foto:

Skodborghus Rasteplads

En rasteplads som er placeret midt i historien, så man kan både bruge pausen på at strække ben, drikke den medbragte kaffe og blive introduceret til en bid af Sønderjyllands historie.

Hvad er der på rastepladsen? 
Skodborghus rasteplads har toilet, borde/bænkesæt og informationsskærm. Her er gratis wi-fi så man kan downloade VisitVejen app'en, her er blandt andet kort til ture i området langs Kongeåen. 

Det er en rasteplads med god udsigt over landskabet og borde/bænkesæt, som gør det både nemt og hyggeligt at sætte sig med den medbragte kaffe. 

Historie om stedet: 
I gammel tid lå her et kongeligt slot, Skodborghus Slot, fra omkring år 1200 til 1814. Det har blandt andet været et sted hvor Valdemar Atterdag ofte opholdte sig. I dag kan man se en mindesten hvor det lå.
Navnet Skodborg kommer af ordet "skut"/"skat", og henviser til dengang hvor man skulle betale skat for overførsel af vare ved den gamle grænseovergang. Det har været en af de vigtigste toldsteder for studehandlen på Hærvejen i 1400-1500-årene. 
Senere blev Skodborghus til en almindelig herregård. I 1814 var det blevet til en ruin og i 1932 rejste den lokale  anerkendte billedhugger og keramiker Niels Hansen Jacobsen en mindesten over det sted, som nu ikke længere findes. 

Turforslag:
Har I brug for at strække benene så er der gode gåture langs med Kongeåen.