julestemning på sønderskov
Hygge, nostalgi og julestemning

Vejen til jul

Alt til den søde juletand fra KageRiget i Holsted

Mød julestemningen i Vejen-området

Julestemningen er her faktisk hele året -  for det er her, du finder Lillelunds Julemuseum fyldt med hjerterum og julestemning og masser af nostagisk pynt. Men i november og december er der også jul andre steder:  På Wellings Landsbymuseum er der to weekender med julehygge, og her bidrager museets samlinger godt til stemningen. Hele herregården Sønderskov er i december julepyntet som alternativ til de traditionsrige juleweekender. På Vejen Kunstmuseum finder du også i år - på trods af ombygning og coraona - den traditionelle kunstjulekalender: 24 kasser med et kunstværk, og hver dag i december åbnes en ny kasse. Her er masser af gode historier. 

Du finder alle juleevents her.

 

Julegaveideer

Anderledes forslag til julegaver fra området
Er du løbet tør for julegaveideer eller vil du gerne give en original og kreativ gave? Vi kommer her med en række forslag, som garanteret ikke står på ønskesedlen , og som kan findes rundt om ved turismevirksomhederne i området. Lad dig inspirere til gode gaveideer.

Mærk hyggen og julestemningen i Vejen-området

Julebyen Vejen byder på en række hyggelige arrangementer i julemåneden: julemanden kommer, der er julemarkedog der er kunstjulekalenderen på Vejen Kunstmuseum, som ligger tæt ved bymidten. Husk der også i december  - lige som alle de andre måneder om året - er gratis parkering i Vejen midtby. Også i områdets andre byer, Brørup, Rødding, Holsted m.fl. er der flotte julepyntede gader og torve og masser af lokale og hyggelige julearrangementer for hele familien.  

Her finder du oversigt over events med jul som tema.

Julemarked i Vejen

Til julemarked i Vejen vil hele midten af Vejen by vil være fyldt med forskellige boder, der sælger julegodter, hjemmelavede nisser og andet godtfolk....

Spændende shopping

I Vejen og områdets andre byer er der shoppemuligheder lige fra tøj, brugskunst og unika kunsthåndværk til genbrug af alle typer og prisklasser.  Vejen by rummer et stort udvalg af butikker med tøj, sko, gaver, bøger og fødevarer, også de lokalt producerede råvarer.

Shopping i Vejen

Shopping i Vejen er mixet af unikke specialbutikker, kendte kædebutikker og gode dagligvarebutikker. Vejen byder på specialbutikker med sortiment udel...

Ta ud og spis

Nyd en aften på en af områdets restauranter. Se, hvor du kan tage hen.

Også i Brørup, Holsted og Rødding og flere steder finder du flotte julepyntede gader og torve, hyggelige lokale julearrangementer og gode gaveideer i butikkerne. 

Julen er over os, rundt om os og i os. Modstand er nytteløst, intet kan befri os. Dog er der et, der hjælper en smule, simpelthen selv, at begynde at juble. Piet Hein

Jule-ophold i Vejen-området

Trænger du til et pusterum og se noget andet end de hjemlige vægge, få frisk luft og nye impulser og noget julestemning, så udbyder en række hoteller juleophold. Tag direkte kontakt med hotellet, når du ønsker at booke. Hverdage, weekender eller selveste juleaften. Du vælger. 

Juleophold på Hotel Skibelund Krat
Booker du et juleophold på Hotel Skibelund Krat får du gratis entrebillet til Lillelunds Julemuseum, som ligger ca. 3 km fra hotellet. Det er også de to julebrødre, der har julepyntet Hotel Skibelunds restaurant i år. Se mere om Hotel Skibelunds Juleophold her.
Juleophold på Hotel Søgården i Brørup
Book et juleophold hos Søgården i Brørup. Så er du tæt på den julepyntede herregård Sønderskov og det private samlermuseum LIllelunds Julemuseum.  Læs mere om julehophold på hotel i Syddanmark her .
Weekendtilbud med indbygget sport eller selve juleaften.
To weekender i december kan du booke ophold på LaCenter Sport ved Sportscenter Danmark. Det er her du skal ha sportstasken med og nyde de mange muligheder for aktiv ferie i landets 3. største idrætsanlæg, og samtidig opleve julen i Vejen by. Og omegn. Se mere om juleholdholdet her.  Du kan også vælge et ophold fra den 23. til 25. december - bare for at prøve noget andet i jule.

Lufteture i juletiden

Trænger du til lidt frisk luft i løbet af decembers juletravlhed eller til at få brændt lidt af julesulet af i juledagene, så er naturen åben for besøg. Og den her helt gratis at besøge og giver gerne nye impulser og ro i hovedet.

I juledagene er der to jule-gå-klassikere - det er to guidede gå-ture i henholdsvis Rødding og Jels. Og ellers kan du frit boltre dig - lad dig inspirere her: 

18 naturperler ved vintertide

Prøv at besøge en af de helt særlige naturperler om vinteren. Lys, himmel og vand kan ses fra nye vinkler.

Gåture

Her er gåture, vandreruter, motionsture, dagture og spor til alle typer. Gå ud efter dit gode humør!

Selvguidede ture

Guidede ture - med din mobil, dens gps og VisitVejen App'en

Her finder du byerne