Gå til indhold
Julesteming i Julebyen Vejen
Julestemning, hytter Foldingbro Camping

Jul i Vejen-området

Vejen for dig &Lise Bjerre
Foto:Vejen For Dig &Lise Bjerre
Nærværende og hyggelige juleoplevelser - ikke opdateret til 2023 endnu.

Mærk hyggen og julestemningen i Vejen-området

Prøv en juletur til Vejen-området. Her finder du i 2022 helt ekstraordinært to tv-julekalender-udstillinger tæt på hinanden. På Museet Sønderskov er Pyrus-rekvisitter og kostumer flyttet ind i herregårdens smukke rum. 1 km længere nede ad samme vej finder du den folkekære The Julekalender hos Lillelunds Julemuseum. Det er koncentreret julestemning til en god oplevelsesdag. Der kan købes fælles billet til de to udstillinger. De to udstillinger har åbent frem til jul og nytår. Sønderskov har ekstra åbent 20.-22. og 27.-30. december. Julemuseet har åbent med The julekalender frem til den 29. december. 

Kombinér med en tur til områdets største handelsby, Vejen, hvor byen er julepyntet og gratis parkeringspladser. Nyd en kop kaffe på en af caféerne i bymidten undervejs i din juleshopping. I Vejen finder du et skønt miks af de kendte kædebutikker og butikker, der har deres helt eget sortiment. Her er noget at komme efter. 

Frem til midten af december er der juleevents (på udvalgte dage). Hvis du vil opleve julepyntet by med stor wauw-effekt, så skal du smutte en tur til Brændstrup syd for Rødding - efter mørkets frembrud. 

Vejen-området byder på mange mindre oplevelsessteder, hvor der er god tid til en snak og at indtage den hyggelige julestemning. Her er både nærvær og god plads. 

Juleophold november og december 2022

Her er en række gode muligheder for et stemningsfyldt jule-mini-ferie i november eller december 2022. Book direkte hos det pågældende sted. 

Julebuffet på Hotel Skibelund Krat
Hotel Skibelund Krat

Hotel Skibelund Krat

Stemningsfyldt juleophold i to-personers værelse med separate senge, eftermiddagskaffe/te og kage ved ankomst. Spændende 3-retters juleinspireret menu til aften og morgenbuffet. Pris pr. person 840 kr. Flere dage kan tilkøbes. Ophold kan bookes til efter 14. november. Brødrene Lillelund fra Lillelunds Julemuseum har julepyntet hele hotellet. 

Hotel Skibelund Krat ligger midt i genforeningshistorien og tæt på Kongeåen. Fra hotellet er der udsigt over Kongeådalen og flere kortere afmærkede gåture. Der er ca. 4 km til Pyrus- og The Julekalender-udstillingerne, og ca. 2 km til bymidte og butikker i Vejen. 

Julestemning i Holsted
Postgården Holsted

Boutiquehotel Postgården i Holsted

Her starter juleeventyret. Hotel Postgården i Holsted er et fransk inspireret boutiquehotel, hvor alle værelser er indrettet individuelt med rejser og eksotiske oplevelser som tema. I anledningen af julen er hele hotellet pyntet stemningsfyldt. Rejsen fortsættes i hotellets egen restaurant Det Blå Tog. Hotellets kvindelige indehaver går lokalt under tilnavnet Den franske kok og har desuden en vinsomalier-uddannelse, så er du mad- og vinglad, kan du glæde dig til en oplevelse. Juleophold med vin chaud og sødt ved ankomst, 2 retters middag ankomstdag, 2 overnatninger og 4 retters fransk inspireret julemiddag på anden dagen - kan du få for 1.875 kr. pr. person. 

Hotellet ligger ca. 8 km fra Pyrus-udstillingen på Museet Søndeskov og The Julekalender hos Lillelunds Julemuseum. Holsted byder på en mængde afmærkede gå-ture og central placering til længere udflugter. 

Julestemning, hytter Foldingbro Camping
Lise Bjerre

Hyggelige hytter i Foldingbro

I gå-  og cykleafstand  (3 km) fra Pyrus- og The Julekalender-udstillingerne finder du hyggelige Foldingbro Camping. Her er hytterne klar til at være dit opholdssted til et par juleinspirerende dage. Foldingbro ligger klods op ad Kongenåen og byen har en interessant historie i forhold til at have været grænseby i lange perioder.  Kongeåstien går gennem byen. Der er ca. 8 km til Brørup med Brørup Marked hver fredag og ca. 10 km til butikkerne i Vejen midtby. 

Ophold for op til 4 personer i hytte fra 30. okt. til 30. dec.: Morgenmadspakke og Julehyggepakke med vin eller øl, chokolade, frugt m.v. kan bestilles.
Stor hytte pr. nat kr. 600,-
Lille hytte pr. nat kr. 350,-
Plus rengøring kr. 250,-. Flere nætter og opredninger kan tilkøbes.

Værelse hos Danhostel Jels
Sebastian Linding

Thorhallen - Danhostel Jels

I naturskønne Jels finder du Danhostel Jels, hvor du kan booke et juleophold på dobbeltværelser. I vores café har du mulighed for at tilkøbe dagens menu og morgenmad kan også tilkøbes til 69 kr. pr. person. Ophold for to personer i dobbeltværelse med dobbeltseng kan du få fra 669 kr. 

Jels ligger ca. 12 km fra Pyrus-udstillingen på Museet Sønderskov og The Julekalender-udstillingen hos Lillelunds Julemuseum. I Jels finder du bl.a. Jels Søbad, der er det perfekte sted for et vinterbad, gode vandreture rundt om de smukke Jels-søer og en stemningsfyldt by. 

Hotel Søgården - midt mellem Kolding, Esbjerg, RIbe og Billund
Hotel Søgården

Hotel Søgården Brørup

Julehyggen begynder allerede i november på Hotel Søgården Brørup. Hele to tv-julekalender-udstillinger finder I blot 5 km fra hotellet. Ankom mandage og torsdage fra den 10. november til den 21. december: 

  • 2 x Overnatning i dejligt dobbeltværelse
  • 1 x Kaffe og sødt ved ankomst mellem kl. 15-17.00
  • 1 x Dagens menu
  • 1 x Lækker juleanretning/buffet
  • 2 x Morgenmad
  • 1 x Bowling* (dog ikke i perioden 24.11 til 5.12)
  • GRATIS billard og bordfodbold i åbningstiden

Pris pr. person i dobbeltværelse 1.095 kr. (Tillæg ved ankomst fredage +200,- pr. person, enkeltværelse + 500,- , ekstra overnatning inklusiv morgenmad 400,-). Hotel Søgården ligger 5 km. fra Museet Sønderskov og Lillelunds Julemuseum. 

Julegaveideer

Når du nu er i området, så kan du her få lidt inspiration til originale julegaver. 

Syltede nissenumser
VisitVejen

Anderledes forslag til julegaver fra området

Er du løbet tør for julegaveideer eller vil du gerne give en original og kreativ gave? Vi kommer her med en række forslag, som garanteret ikke står på ønskesedlen, og som kan findes rundt om ved turismevirksomhederne i området. Lad dig inspirere til gode gaveideer. Her både inspirationer til gavekort, sammen-oplevelser og de gratis oplevelser (det er her du skal fikse gavekortet selv). 

Julen er over os, rundt om os og i os. Modstand er nytteløst, intet kan befri os. Dog er der et, der hjælper en smule, simpelthen selv, at begynde at juble. Piet Hein

Juleevents 2022

Oversigt over andre juleoplevelser i området - har du brug for en oversigt i datoorden/kronologisk, så tjek dette link

Julestue på Wellings
Julestue på Wellings
Black Friday i Vejen
Black Friday i Vejen
Lillelunds Julemuseum, Brørup
Lillelunds Julemuseum, Brørup

Her finder du byerne

   

Her ligger byerne

Foto:SusDesign

Find mere information her

Del dine øjeblikke: