©  Foto:

Kunstsmedie, JH Ståldesign, Brændstrup

Oplev kunstsmeden Jørgen Holst i det arbejdende smedeværksted i Brændstrup lidt syd for Rødding.

Jørgen Holst er designeren og smeden bag JH Ståldesigns brugskunst i jern og stål. I den tidligere staldbygning på den gamle gård er der indrettet showroom og butik lige ved siden af smedeværkstedet. Her kan du finde et stort udvalg af produkter til hus og have. Der er bl.a. en helårsudstilling af juleudsmykning i rustfrit stål.

Mange dage er der gang i smedeværkstedet, så du kan følge fremstillingen af de forskellige produkter på nært hold. 

3000m2 besøgs- og inspirationshave
I vores besøgs-og inspirationshave er havedammen med vandfald havens midtpunkt og tiltrækker både mennesker og dyreliv. Der er brugt over 45 tons sten, som er håndlagt i den 120m3 store dam med vandfald. I 2023 er der etableret yderligere en sø der kan rumme 100 m3 regnvand. Her bliver vandet biologisk renset gennem filtergrus og recirkuleret til havedammen.Om foråret giver de mange løgplanter et væld af farver i haven, og senere tager vilde stauder og insektvenlige sommerblomster over.

Plantestativer, rosenbuer, højbede samt sjove figurer - udført i smedejern, kobber eller rustfrit stål - i mange variationer, dukker op, når I bevæger jer rundt i haven. Man kan også sagtens finde et sted at sidde og nyde udsigten i havemøbler produceret på stedet.

De senere år er den omkringliggende mark og tidligere juletræsplantage inddraget i naturprojekter til gavn for dyre- og planteliv. Her i området er der registreret ikke mindre end 113 fuglearter.

Adgangsforholdene er lavet handicapvenligt med ramper og stier uden for mange trapper. 

Udflugt
Haven kan i dagtimerne besøges uden forudgående aftale blot ved at man melder sin ankomst ved telefon- eller sms-besked. Ønsker man at besøge smeden på værkstedet er det en god ide at ringe eller skrive forinden og lave en aftale, så der er tid til at snakke og evt. handle i butikken. 

Kommer I som en større gruppe eller forening kan der mod betaling tilbydes rundvisning og foredrag, hvor der fortælles om stedet og JH Ståldesigns aktiviteter. Det er også muligt at bruge grill og bålplads. Det anbefales at I booker i god tid.