©  Foto:

Omvisning på Museet Sønderskov

Museet Sønderskov har en række guider, som glæder sig til at byde jer velkomne til gode fortællinger i og omkring den gamle herregård. Start turen med at møde jeres guide i den flotte forhal, hvor man hurtigt får fornemmelsen af egnens historie. Her mødes man af romerske kejserportrætter, malet direkte på væggene, og den store runesten fra Malt, som kun kunne komme ind på museet gennem vinduet. Her fornemmer man, at dette er et sted, hvor historierne står i kø, både fra de skønneste malerier i loftet og fra de mange museumsgenstande, der er udstillet.

Museet tilbyder også byvandringer og guidede ture i landskabet, for eksempel om de arkæologiske spor og udgravninger i Vejen kommune.

Turforslag:

- Herregårdens historie: Hør om nogle af Sønderskovs markante ejere gennem tiderne, og hvad de har betydet for gården og lokalområdet.

- Arkæologi: Få fortællinger om de rige arkæologiske fund i området. Hør blandt andet mere om Skelhøj, som man går forbi på Kongeåstien.

- Arkitektur: Hvordan har Sønderskov set ud op gennem historien, og hvilke fortællinger gemmer arkitekturen på.

- Restaureringen af Sønderskov: Få historierne om, hvordan herregården Sønderskov blev reddet fra forfald og sat i stand. Hvilke overvejelser gjorde man, da man fandt loftudsmykning og vægmalerier, der har været gemt og glemt i århundreder.

Det praktiske:
Der kan være op til 30 personer med en guide.
Der kan laves ture på dansk og engelsk.
En tur tager ca. 1 time.
Det er en gammel bygning med mange trapper.

 

Kontakt Museet Sønderskov for at aftale nærmere om din tur:
Telefon: 75 38 38 66
E-mail: post@sonderskov.dk 

Hvis du ikke får kontakt, så kontakt VisitVejen Turistinformation