©  Foto:

Rundvisning på Poul la Cour Museet

Hvorfor ser vindmøllerne ud, som vi kender dem i dag? Det ved de alt om på Poul la Cour Museet, som har til huse i Poul la Cours tidligere forsøgscenter fra 1897. Her bliver opfinderen, meteorologen, humanisten og højskolelæreren Poul la Cour præsenteret. Det var også på forsøgsstationen, at han opsatte Danmarks første el-producerende vindmølle tilbage i 1891. Man kommer rundt og ser Poul la Cours opfindelser og får dem relateret til nutidens møller. Man får også historien om, hvorfor han blev kaldt ”Danmarks Edison”. 

På Poul la Cour Museet møder man guider, der kan fortælle om de tekniske detaljer ved den moderne vindmølle, men også om de historiske og kulturelle hændelser, som førte til oprettelsen af forsøgsstationen og om stedets relation til Askov Højskole.        
Rundvisningerne bliver tilpasset den aktuelle besøgsgruppe, så det er derfor vigtigt at booke tid på forhånd. Lær mere om aerodynamik ved forsøg i Poul la Cours vindtunneler, og lær om, hvordan brint og ilt blev brugt til belysning på Askov Højskole fra 1895 - 1902.

I forbindelse med booking af en rundvisning på museet kan der bestilles kaffe og kage.

Turforslag:
Tag på familieudflugt og få historien om et spændende stykke Danmarkshistorie om højskolelæreren og opfinderen Poul la Cour.
Få historien om manden, der begyndte som underbestyrer for Danmarks Meteorologiske Institut, blev en fantastisk inspirerende højskolelærer, etablerede en grundskole for elektrikere, var dybt troende og med sine opfindelser lagde grunden til den moderne vindmølleindustri.
Museet har guider, som passer til forskellige interessegrupper, folkeskoler, efterskoler og gymnasieelever. Museet har specielle undervisningsforløb for elever, og der er mulighed for at lave forsøg med vind-, brint-, sol- og bølgeenergi.
Hvis man er særlig faginteresseret, er der mulighed for at booke en speciel rundvisning.

Det praktiske:
Når man booker en rundvisning, så fortæl os, om det mest er det tekniske eller det kulturelle, som har jeres interesse. Derved har vi mulighed for, at finde den guide, der matcher jer bedst.
Der kan bestilles kaffe og kage, men det skal bestilles på forhånd.
Normalt laves rundvisninger på dansk, men der er også mulighed for engelsk eller tysk, hvis det bestilles på forhånd.
Der kan være op til 25 personer på en rundvisning.
En rundvisning tager ca. 1½ timer og skal aftales på forhånd.
Man kan betale kontant eller med MobilePay.
Museet er åbent for alle på onsdage, men man kan booke rundvisning til alle ugens dage.

Book din rundvisning ved Bjarke Thomassen:
Telefon 27 63 70 36
E-mail plc@poullacour.dk

Hvis du ikke får kontakt, så kontakt VisitVejen Turistinformation