©  Foto:

Rasteplads ved gl. Hærvej

Her er et godt stop for dem, der lige har brug for at strække benene inden køreturen fortsætter. Først kan man dog nyde sin medbragte madpakke ved borde/bænkesættet. 

Turforslag: 
Tæt på rastepladsen findes et af Danmarks bedst bevarede skibssætninger. Det er en 45 m lang skibssætning og runesten fra Vikingetiden. Fra runestenen kan vi forstå at det var en lokal stormand ved navn Ravnunge-Tue som rejste monumentet for sin mor Vibrog. 
Gennem det hele er der tydelige spor fra Hærvejen, som krydsede monumentet i Middelalderen. Dertil kommer to gravhøje som er dateret til ældre Bronzealder. 

Er man blevet interesseret i runesten, kan man også tage turen forbi Bække Kirke hvor endnu en runesten er rejst af Ravnunge-Tue. Et forsigtigt gæt er, at han sammen med Fundin og Gnyple har rejst stenen for Dronning Thyra i Jelling, hvilket gør at stenen er dateret til ca. år 925. 

Området er fyldt med historier, og en af dem handler om Hamborggårdstenen. Saxo skriver i Danmarks krønike  at Harald Blåtand prøvede at flytte den til Jelling hvor den skulle have været mindesten for hans mor.
Stenen vejer ca. 50 ton. 

Har man brug for at få løbet noget energi ud af små ben, så er der en legeplads i Bække Anlæg. Her kan man også se Havfruespringvandet som er udformet i granit af Niels Hansen Jacobsen. 

Hærvejen og Kyst-til-kyst stien krydser spor i Bække og danner gode udgangspunkter for gåture i området.